Agaat edelsteen

Agaat 

Agaat is een Chalsedoon soort en kan wit, grijs, blauw, groen, rood, bruin en geel zijn met smalle banden in verschillende kleuren. Een aantal veel voorkomende agaat soorten zijn: boomagaat, Botswana agaat, kantagaat, Mosagaat, Turitella agaat en vuuragaat. De steen is licht doorschijnend en heeft een matte tot zijdeglans.

Werking Agaat

Agaat is een aardende, stabiliserende en beschermende steen. De steen bevordert innerlijke rust en een kalme en nuchtere houding. Het stimuleert spirituele en geestelijke groei door aan te zetten tot zelfreflectie en spoort aan even afstand te nemen en alles wat objectiever te bekijken. Het bevordert rationeel en logisch denken, concentratie, het analytisch vermogen en helpt daarom om praktische oplossingen te vinden voor problemen. Agaat beschermt het aura, geeft een veilig gevoel en brengt balans in lichaam, ziel en geest. Fysiek is agaat een goede steen om tijdens de zwangerschap te dragen (voor zowel moeder als kind) omdat het beschermend werkt, groei stimuleert en een gunstige werking op de baarmoeder heeft. Het heeft een positieve invloed op maag, blaas (bij bijvoorbeeld een blaasontsteking), ogen, bloedvaten en stimuleert de stofwisseling.

Naast deze algemene eigenschappen hebben boomagaat, Botswana agaat en vuuragaat de volgende aanvullende eigenschappen:

Boomagaat werkt sterk aardend en kalmerend. De steen geeft een veilig en beschermd gevoel. Het geeft kracht, zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en maakt standvastig. De steen is erg geschikt om te gebruiken voor planten en bomen omdat haar energie heel voedend is. Fysiek heeft het een positieve werking op bacteriële infecties en versterkt het immuunsysteem.

Botswana agaat maakt daadkrachtig, doelgericht en helpt zaken in een groter verband zien. Het stimuleert vrijheidsdrang en creativiteit. Fysiek heeft de steen een positieve invloed op de bloedsomloop en huid.

Vuuragaat werkt niet alleen aardend en beschermend (met name tegen vervloekingen) maar ook vitaliserend. De steen geeft energie, stimuleert seksuele activiteit en helpt van verslavingen afkomen. Fysiek heeft de steen een gunstige werking op maag, zenuwstelsel, hormoonstelsel, bloedsomloop en de ogen.

Fire crackle agaat, ook wel crackled vuuragaat genoemd, is een Agaatsoort die verhit en geverfd is en zo tot zijn unieke uiterlijk komt. Deze Agaatsoort wordt vaak ten onrechte onder de naam vuuragaat verkocht. Vuuragaat is echter van nature oranje/rood tot donkerbruin gekleurd en veel zeldzamer. Wat betreft werking zijn er veel overeenkomsten met natuurlijke vuuragaat. Fire crackle agaat geeft energie, stimuleert seksuele activiteit en helpt het van verslavingen afkomen. Daarnaast maakt het ook vitaler en kan het helpen bij het voorkomen van een burn-out. Lichamelijk werkt deze Agaatsoort vooral in op het voortplantingssysteem en de spijsvertering.

Verzorging Agaat

Agaat kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. Klik hier voor voorbeelden.

Metafysische eigenschappen Agaat

* Chakra: afhankelijk van kleur. Boomagaat werkt in op het basis chakra (1e) en het hart chakra (4e), Botswana agaat op het basis chakra (1e) en kruin chakra (7e) en fire crackle agaat en vuuragaat werken in op het basic chakra (1e) en heiligbeen chakra (2e).

* Sterrenbeeld: agaat wordt gekoppeld aan het sterrenbeeld tweeling en schorpioen. Boomagaat wordt gekoppeld aan het sterrenbeeld maagd, Botswana agaat aan schorpioen en fire crackle Agaat en vuuragaat aan ram.

 

Sorteer op
 • Agaat met Kristal geode 2
  Agaat met Kristal geode 2

  Agaat geode met Kristal.

  € 23,50
 • Agaat met Kristal geode 1
  Agaat met Kristal geode 1

  Agaat geode met Kristal.

  € 22,95
 • Mosagaat
  Mosagaat

  Sterling Zilveren misagaat edelteen oorbellen

  € 17,95
 • Mos Agaat knopje
  Mos Agaat knopje

  Prachtig sterling zilveren oorbellen met edelsteen mos agaat buisjes.

  € 16,95
 • Boho Agaat armband met kwastje
  Boho Agaat armband met kwastje

  Persoonlijk is dit toch wel een van mijn favorieten setjes! Deze waanzinnige armband is gemaakt met een gladde 6mm Madagaskar Agaat en nikkelvrij Boho metaal dat bewerkt is met een turquoise poeder verf. Door de leuke bedels en…

  € 30,50
 • Boho Agaat armband met wings
  Boho Agaat armband met wings

  Erg leuke en speelse armband van 6mm Madagaskar Agaat en nikkelvrij Boho metaal dat bewerkt is met een turquoise poeder verf. Door de kleine angel wings die rondom aan de armband vast gemaakt zijn creeër je een echte gypsie stijl…

  € 32,50
 • Creoolhanger Mosagaat Bali
  Creoolhanger Mosagaat Bali

  Gave Balistijl creoolhanger zilver met Mosagaat edelsteen.

  € 14,30
 • Creoolhanger Agaat beach Bali
  Creoolhanger Agaat beach Bali

  Leuke creoolhanger met Agaat edelstenen met een beachlook. Volledig sterling zilver.

  € 10,95
© 2014 - 2021 by-sas | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel