Calciet edelsteen

Calciet

Calciet is een veel voorkomende en relatief zachte steensoort. Het behoort tot de carbonaten en is doorzichtig of doorschijnend met een glasachtige glans. Soorten zijn o.a. oranje calciet, geel calciet, wit calciet, blauw calciet, groen calciet, rood calciet, mangano calciet en cobalto calciet. Zuiver helder calciet wordt ook wel dubbelspaat genoemd vanwege de dubbele breking van het licht. Grijze of beige calciet met zachte, ronde vormen heet fairy stone calciet.

Werking calciet

Calciet activeert en stimuleert lichamelijke, geestelijke en spirituele groei en ontwikkeling. De steen werkt motiverend, bevordert zelfvertrouwen, daadkracht, standvastigheid en geeft hoop en moed. Het verenigt gevoel en verstand, kalmeert de geest en zorgt hiermee voor innerlijke rust. Calciet stimuleert analytisch denken, bevordert de concentratie en trekt succes aan. Het kan negatieve energie uit een ruimte absorberen (regelmatig reinigen). Fysiek stimuleert het de stofwisseling en het immuunsysteem en bevordert groei in kinderen. Het heeft een gunstige werking op het hart en hartritmestoornissen, het skelet, de gewrichten en stimuleert de calciumopname.

Naast deze algemene eigenschappen hebben blauw, groen, oranje, rood, geel en mangano calciet de volgende aanvullende eigenschappen: 

Blauw calciet werkt kalmerend en ontspannend. Het beschermt tegen negatieve energie en bevordert de communicatie. Fysiek heeft de steen een positieve werking op de keel, longen en schildklier en werkt bloeddrukverlagend en pijnstillend.

Groen calciet maakt flexibel en helpt bij het loslaten van oude denk- en gedragspatronen. Het herstelt de geestelijke balans en maakt positief en optimistisch. Fysiek heeft het een positieve werking op de huid, artritis, artrose, koorts en het immuunsysteem.

Oranje calciet werkt reinigend en vitaliserend. Het herstelt de geestelijke balans en werkt stemmingsverbeterend. Dit heeft een positief effect op angst en neerslachtigheid. Fysiek heeft de steen een positieve werking op de voortplantingsorganen, darmen (bijvoorbeeld ziekte van Crohn en obstipatie) en galblaas. Tijdens de zwangerschap kan oranje calciet de ontwikkeling van de foetus ondersteunen en ochtendmisselijkheid verminderen.

Rode calciet geeft energie en wilskracht. Het vermindert angst en blokkades en heeft een positieve werking op de heupen en benen.

Geel calciet stimuleert wilskracht en geeft energie.

Mangano calciet werkt zowel fysiek als emotioneel sterk in op het hart. Het helpt omgaan met oud verdriet en trauma’s en helpt je om jezelf te accepteren en van jezelf te houden. De steen geeft letterlijk en figuurlijk lucht, vermindert zorgen en spanningen en maakt blij. Het geeft vertrouwen in jezelf en de in de toekomst. Fysiek werkt mangano calciet spierontspannend en heeft een positieve invloed op het hart, de bloedsomloop, de longen en de botten.

Lavendel Calciet straalt zachtheid, onschuld, vitaliserende energie en een hoge liefde uit. De vrouwelijke, zachte Lemurische energie helpt je bewust te worden van je eigen Goddelijkheid. Ze zijn verbonden met de hoge lagen van de 7e dimensie, de magische energie van Merlijn en met Meester Saint Germain van de Violette Vlam. Het Merlijnbewustzijn kan je lichaam alchemisch reinigen en je trilling verhogen. Ze helen je op alle lichtlichamen en verbinden deze weer met elkaar. Ze zorgen voor een grote bewustzijnsgroei. Lavendel Calciet vergroot de stroom van energie in je lichaam en zorgt voor een verschuiving van je perspectief, hij helpt je alles te bereiken waar je zo naar verlangt. Deze Calsiet helpt je makkelijker te leren, hij stimuleert je hersenen om nieuwe informatie makkelijker op te nemen. Tevens is het een zeer beschermend kristal die je beschermt tegen allerlei vormen van negativiteit, hij bouwt een soort schild om je heen die gevuld is met een positieve hoge vibratie. Je voelt de aanwezigheid van de Engelensferen in deze kristallen, die op zeer zachte wijze helen en transformeren. Ze openen je bewustzijn, verhogen je lichttrilling en brengen nieuwe hoop, moed, kracht en vertrouwen. Ze zijn perfect voor als je in een transformatieproces zit, ze helpen je een nieuwe start te maken. Ze helpen je het doel van waarom je in dit leven op aarde bent te ontdekken. Deze kristallen brengen verlicht denken en het bewustzijn dat je lichaam een tempel van licht is.

Verzorging Calciet

Calciet kan beter niet (langdurig) blootgesteld worden aan water. Hier vind je meer informatie over het reinigen en opladen van edelstenen.

Toepassingen Calciet

  • Calciet kan op of bij het lichaam gedragen worden. De steen werkt het beste als hij langere tijd gedragen wordt.
  • Een ruwe kristal kan in een ruimte geplaatst worden.
  • De steen kan verwerkt worden tot een elixer voor een sterkere en snellere werking.
  • Blauwe calciet kan op de keel gedragen of gelegd worden ter bevordering van communicatie.
  • Gele calciet kan goed als elixer ingenomen worden. Daarnaast kan er met de steen gemediteerd worden voor een diepe ontspanning.

Metafysische eigenschappen Calciet 

Chakra: Blauwe calciet werkt in op het keel chakra (5e), groene calciet op het hart chakra (4e), honing calciet op het heiligbeen chakra (2e) en het zonnevlecht chakra (3e), gele calciet op het zonnevlecht chakra (3e), oranje calciet op het heiligbeen chakra (2e), rode calciet op het basis chakra (1e) en mangano calciet op het hart chakra (4e).

Sorteer op
© 2014 - 2021 by-sas | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel