Uitleg ringmaten

JE RINGMAAT BEPALEN KAN OP EEN AANTAL MAKKELIJKE MANIEREn

Ringmaten worden op verschillende manieren weergegeven.

Sommige merken kiezen ervoor om de binnendiameter in millimeters te gebruiken als maat. Andere merken kiezen ervoor om de binnen omtrek te hanteren als maat. Soms wordt ook de Amerikaanse ringmaat gebruikt. Op zich is het niet moeilijk, maar zo af en toe wel een beetje verwarrend.

By-Sas gebruikt altijd de binnendiameter, omdat deze het eenvoudigst zelf is vast te stellen.

Je vindt hieronder een maattabel om de ringmaat op te kunnen zoeken. Links staat een lijst met diameters in millimeter. Als je de diameter weet, dan kun je de bijbehorende omtrek maat rechts daarvan opzoeken. 

*gemiddelde dames ringmaat voor ringvinger is 17 = 7 en voor heren is dit 21 = 11 

Dus wil je een ring voor iemand anders kopen? Kijk goed naar het postuur van die persoon. Zijn ze "gemiddeld", kan je de hierboven gemiddelde maat aan houden. Zijn ze tenger gebouwd, ga dan voor minder. Zijn ze wat voller, kies dan maat groter. 

Ring voor pink is vaak 2 maten kleiner dan ring vinger en middelvinger, duim vaak 1 maat groter dan ringvinger. Middel en wijsvinger zijn vaak 2 maten groter. 

Een ring met dikke brede rand, voelt vaak strakker dan een dunne ring.  Soms is het handig bij een erg brede ring, een maat groter te kiezen.

DE RINGMATEN TABEl

ringmaten nederlands en amerikaans van vinger tot aan ring

 

METHODE 1: DE DIAMETER METEN MET EEN RING

De makkelijkste manier om een ringmaat te bepalen is aan de hand van een ring die je goed past en prettig zit. Deze manier is ook handig als je bijvoorbeeld iemand wilt verrassen met een ring en je wilt diegene niet naar zijn of haar maat vragen. Je kunt dan eenvoudig een ring 'lenen' om te meten.

 

 

 

Neem de passende ring en leg deze met het midden op de maateenheden van een liniaal. Leg de binnenzijde van de ring op 0 cm en lees aan de andere binnenzijde het aantal millimeters af. Dit is de binnen diameter ringmaat. Wij gebruiken zelf de diameter ringmaat het meest. Je kunt in de tabel eventueel opzoeken welke omtrek ringmaat daar bij hoort.

 

METHODE 2: DE OMTREK METEN ZONDER RING

Als een passende ring niet voorhanden is, dan kun je de diameter van de ring het beste inschatten door gebruik te maken van een lintje of touwtje.

 

 

Draai het lintje of touwtje losjes om de vinger waar de ring aan gedragen gaat worden en knip het af daar waar het lintje bij elkaar komt. Meet het stukje dat overblijft op met een liniaal in millimeters. De lengte van het lintje is de omtrek van je vinger en dus de omtrek ringmaat die je nodig hebt. Je kunt in de tabel hierboven eenvoudig de diameter ringmaat opzoeken.

Je kunt voor deze methode ook een strookje papier knippen dat je om je vinger wikkelt. Je kunt dan de maat eenvoudig aftekenen met een potlood of pen. Meet de lengte op langs een liniaal. Je meet daarmee de omtrek ringmaat die je nodig hebt.

METHODE 3: GEBRUIK EEN MEETLINT

 

 

Dit is een niet heel nauwkeurige methode, maar wel gemakkelijk en snel. Het voordeel is dat een meetlint lekker breed is, waardoor je over een wat groter stukje van de vinger meet. Ga als volgt te werk: Wikkel het meetlint om de vinger (let op dat je nog over je knokkel kan) en lees het aantal millimeters af daar waar het lint weer bij elkaar komt. De lengte die je nu hebt, is de binnen omtrek van de ring. Je weet nu dus de omtrek ringmaat van de vinger. Je kunt in de tabel boven opzoeken welke diameter ringmaat daarbij hoort.

 

ANDERE MANIEREN OM EEN RINGMAAT TE METEN

 

 

 

Je kunt natuurlijk ook met een schuifmaat de binnen diameter opmeten, of bij een juwelier je ringmaat laten meten. We gaan er voor het gemak van uit, dat als je een schuifmaat bezit, je ook weet hoe je die kunt gebruiken voor het opmeten van ringmaten.

© 2014 - 2024 By-Sas | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel