Blog; Bergkristal vs Golden Healer en Lemurian

Bergkristal vs Golden Healer en de lemurian variant.

golden healer vs bergkristal uitleg blog lemurian lemurisch edelstenen

 

In deze blog zal ik je proberen uit te leggen wat het verschil is tussen een bergkristal en een Golden Healer. In enkele gevallen staat er ook nog eens Lemurian of Lemurium achter, wat dat inhoud, vertel ik je ook. 

Laten we beginnen met Bergkristal. Dit is het bekendste heldere kwarts met een mooie fijne trilling die sterk genoeg is voor basis doeleinden. Goed te gebruiken door zowel kinderen als volwassenen. 

 

 

Bergkristal is een sterk energetische steen met ontzettend veel lichtkracht en positieve energie. Op lichamelijk gebied heeft het een sterk zuiverende werking en stemt zich af op de trilling van de gebruiker zodat energie gereguleerd kan worden in geven of absorberen. Het immuunsysteem raakt gesterkt door het dragen van Bergkristal en ook is het heilzaam gebleken bij het verminderen van buikkrampen, diarree en menstruatieklachten. Bergkristal werkt vitaliserend, verkoelend en koortsverlagend en bevordert de concentratie en helder denken en verminderd in veel gevallen hoofdpijn klachten. Bergkristal is ook zeer ondersteunend bij depressies. 

Bergkristal vermindert energetische blokkades in de Chakra's  en herstelt stoornissen in de energievelden van de aura. Het stimuleert bewustzijnsontwikkeling en versterkt je intuïtie. Bergkristal geeft je inzicht in je drijfveren en stimuleert helderziendheid en helderwetendheid. 

Kleur: Helder tot wit 

Chakra: Versterkend voor alle chakra’s

 

golden healer edelsteen hart blog bergkristal vs golden healer by-sas

Golden Healer wordt ook wel Limonietkwarts genoemd. Het is eigenlijk een Bergkristal met veel ijzer in zich. Door de eeuwen heen is het ijzer in het gesteente getrokken. Toen men deze stenen voor het eerst vond, schaafden ze de Limoniet aanslag (geel/gouden/witte “kalk”)van de Bergkristal, zodat er heldere kristallen over bleven. Pas veel later bleek het ijzer een meerwaarde te geven aan de steen en werd en wordt, het verkocht onder de naam Golden healer of Limonietkwarts.

 

Golden Healer kristal stimuleert je eigen genezende kracht en is een breed inzetbaar instrument bij verschillende vormen van healing omdat het de genezing op alle niveaus stimuleert en de energie versterkt. Golden Healer heeft een sterk ontgiftende werking en versterkt het immuunsysteem. 

Het kristal grijpt sterk aan op de aura en onder andere de 3e (Zonnevlecht) chakra. De zachte warme energie van de Golden Healer kan diepe en oude emoties losmaken en opruimen. Golden Healers hebben een zeer aanwezige maar fijne energie die je makkelijk kunt voelen. Alsof het kristal je lichaam scant en stopt daar waar het nodig is zodat heling kan beginnen zowel lichamelijk, emotioneel en geestelijk. 

De Golden Healer helpt om weer contact te maken met je energie en bevordert innerlijke rust en een gevoel van welzijn. Het heft eventuele energetische blokkades op en brengt de mannelijke en vrouwelijke energie weer in balans. 

Kleur: Geel tot bruin doorschijnend

Chakra: Werkt sterk op het auraveld en grijpt aan op de 3e (zonnevlecht), 6e (voorhoofd) en 7e (kruin)

 

lemurisch kristal, streepjes in edelsteen blog bergkristal vs golden healer en lemurian by-sas

 

Wat betekent lemurian?

Ook wel Lemurium of Lemurisch genoemd.

Met Lemurian bedoelen we eigenlijk gewoon “oud”. Het is een edelsteen/mineraal/kwarts dat heel lang in de aarde heeft gezeten. 

Je herkent het doordat er een soort ribbels/streepjes op het kristal ontstaan zijn. Hierdoor voel je als het ware - bij de ruwe variant- een “barcode”, als je langs de steen wrijft en je ziet de streepjes ook zitten. Vaak kan het kristal mat overkomen. (tenzij de steen glad gepolijst is, zal de ribbel en matte tint verdwijnen). 

Aan de hand van de mineralen in de grond kan het, bijvoorbeeld door hematiet, een roze/paars of oranje matte tint krijgen- deze kristallen worden verkocht als “Maria Magdalena lemurian” verkocht. 

 

Hoe langer een edelsteen in de grond heeft gezeten voordat hij gevonden wordt, hoe sterker de trilling zal zijn. Kort gezegd: Staat er Lemurian achter de Bergkristal, Golden healer of (….vul in…) , dan heb je met een extra krachtige edelsteen te maken.

Lemurische kristallen worden ook wel “Nieuwetijds stenen” genoemd. Het zijn ‘stenen voor de Nieuwe Tijd’ en ze staan erom bekend dat ze de evolutie van de aarde en allen die zich erop bevinden stimuleren. 

Deze kristallen hebben een zeer hoge vibratie die het bewustzijn verheft en de hogere chakra’s opent om communicatie met andere dimensies te bevorderen. Het kan heel heilzaam zijn om met deze ‘hoge vibratie’ stenen te werken of bij je te dragen, als je bewust streeft naar het verhogen van je trillingsfrequentie, het activeren van je lichtlichaam of het openen van je hogere chakra’s. Let hierbij wel op dat je alleen met deze kristallen werkt als je vibraties in harmonie met het kristal zijn. 

Dus wees voorzichtig met nieuwetijdsstenen, vooral voor kinderen zijn deze stenen niet geschikt, doordat ze te krachtig zijn voor ze. 

Deze stenen kenmerken zich niet door een bepaalde groeivorm, maar vooral door hun bijzondere energie. En kunnen stuk voor stuk een zeer positieve bijdrage leveren aan je eigen groei, maar zijn ook toepasbaar op healing- en lichtwerk, (ook bij dieren). De meeste van deze kristallen dragen al een geopend bewustzijn.

 

Lemurische Bergkristallen hebben een enorme sterke lichtkracht. Dit zijn de echte nieuwetijdskristallen met een zeer hoge en sterke trilling. Het zijn echte meesterkristallen waarin veel kennis is opgeslagen. De barcode achtige structuur helpt je om inzichten te vergaren uit het oude Lemurië tijdens een diepe meditatie. De Lemurische Bergkristallen grijpen sterk in op de energie huishouding en wanneer je deze kristallen vasthoudt voel je dat het kristal als het ware je lichaam scant en stopt daar waar de helende energie het meeste nodig is. 

De Lemurische Bergkristallen kenmerken zich ook vaak door prachtige interne groeilijnen en regenbogen. Ze grijpen in op alle Chakra's en heffen energetische blokkades op en herstellen stoornissen in de energievelden van de aura. Deze kristallen stimuleren in sterke mate helderziendheid en helder wetendheid. De perfecte steen voor lichtwerkers en healers.

Kleur: Kristalhelder met regenbogen en “barcodes” (streepjes/ribbels aan de steen)

Chakra: Werkt in op alle chakra’s

 

golden healer lemurian punt edelsteen uitleg bergkristal vs golden healer en lemurian by-sas

 

Lemurische Golden Healer is een zeldzaam nieuwetijdskristal met een zeer hoge trilling. Het zijn echte meesterkristallen die alle chakra's activeren en ingrijpen op diep cellulair niveau.

Zoals de naam al aangeeft is dit kristal een echte healer van het gehele fysieke en energetische lichaam. Lemurische Golden Healer kristallen werden in het oude Lemurië in de genezingstempels gebruikt door priesters en priesteressen. Voordat de beschaving van Lemurië ten onderging heeft men de hoogwaardige kennis van Lemurië opgeslagen in deze zeer bijzondere kristallen. Lemurische Golden Healer kristallen kenmerken zich door een matte goudgele kleur maar ook door een 'barcode' die je kunt voelen aan de zijkanten van het kristal. Door te mediteren met Golden Healer kristallen in contact met de barcode kan de oude kennis van Lemurië tot je komen wat grote levensveranderende inzichten kan geven. Mediteren met Golden Healer kristallen is heel bijzonder. Je voelt de zachte warme energie van de Golden Healer door je lichaam scannen en werken waar deze nodig is. Wanneer je het kristal op je derde oog plaatst kun diep contact maken met andere dimensies en prachtige beelden. 

Lemurische Golden Healer kristallen worden gevonden in zandlagen en komen de laatste jaren steeds meer bovendrijven. Ondanks de matte kleur worden echte lichtwerkers sterk aangetrokken tot de sterke kristalkracht. Je weet zelf wanneer je toe bent aan deze zeer bijzondere lichtkristallen en of je klaar bent om de geheimen van deze kristallen tot je te kunnen nemen. Lemurische Golden Healer kristallen helpen je op weg op je pad naar ascensie. 

Kleur: Een matte goudgele kleur

Chakra: Werkt op alle chakra’s 

 

*Nog even een klein informatie puntje over het ontstaan van edelstenen in het algemeen, mocht je dit leuk vinden om te lezen. Zie ook de blog; "De kracht van edelstenen"

 

De aarde bestaat uit het overgrote deel uit (meer dan 95%) mineraalvormende elementen.

Metalen: aluminium, antimoon, beryllium, lood, calcium, chroom, ijzer, goud, kalium, koper, lithium, magnesium, mangaan, natrium, nikkel, zilver, titanium, vanadium, bismut, zink, tin en zirkonium.
• Niet-metalen: boor, chloor, fluor, koolstof, fosfor, zuurstof en zwavel.
• Half-metalen: arsenicum, germanium, selenium, silicium en tellurium.

De overgrote meerderheid van de ruim vierduizend bekende mineralen worden gevormd uit de verbindingen van deze groep elementen. 

Elk ontstane mineraal heeft zijn kenmerkende eigenschappen. Deze eigenschappen zijn van groot belang voor de helende en geneeskrachtige werking op ons lichaam, onze ziel, ons verstand en onze geest. (bron: Michael Gienger)

Kristal

Kristal is dus ontstaan uit een groep atomen en moleculen die keurig gerangschikt zijn en zich in drie richtingen steeds herhalen in het mineraal. Kristallen zijn altijd opgebouwd uit één mineraal. Een gesteente bestaat uit een combinatie van verschillende mineralen. De verschillende mineralen vormen dan ieder hun eigen kristallen. Het geheel wat dan ontstaat heet kristalstructuur of kristalrooster.

golden healer lemurian cluster top kwaliteit by-sas uitleg blog bergkristal vs golden healer

De vorm van kristallen kan verschillen en hangt af van de omstandigheden waarin ze kunnen ‘groeien’. Kristal groeit in werkelijkheid niet, maar wordt door geologische processen groter die ervoor zorgen dat nieuwe deeltjes kunnen samenklonteren. Belangrijk voor kristal is voldoende ruimte, tijd en de juiste omstandigheden om te kunnen ‘groeien’, bijvoorbeeld door breuken diep in de aarde.

 

© 2014 - 2024 By-Sas | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel