Blog: Maan, magie en badrituelen

Blog: Maan, magie en Badrituelen

kruiden en bloemen rituelen heksen magie maan

Welke rituelen bij welke maanstanden en op welke dagen.

Door de stand van de maan kan ieder ritueel een diepere dimentie krijgen. Ook de dagen van de week tellen hier in mee. 

Iedere dag van de week is verbonden met een hemellichaam. Het hemellichaam en de maan staan met elkaar in verbinding. 

 

Bijvoorbeeld: Als het volle maan is, op een vrijdag, is dit een perfecte dag voor een ritueel voor liefde, passie, relaties of juist aantrekkingskracht uitoefenen, op die ene persoon.

Vrijdag staat in verbinding met de planeet Venus- en Venus houd zich bezig met alle liefde en relatie gerelateerde zaken. Hij staat ook voor de kleur groen. Dus op je altaar of bij het ritueel kan je groene kruiden gebruiken zoals mint en een groene kaars, maar ook rozenblaadjes/knopjes kunnen helpen je ritueel sterk te maken. Want roze en de bloem roos, staat ook voor liefde, passie en vriendschap.

Is het bijvoorbeeld donderdag, deze staat in verbinding met Jupiter en de kleur Blauw. Dan is het je uitgelezen kans om een ritueel uit te voeren voor werk, studie, salarisverhoging, geld/rijkdom, macht, uitbreiden van kantoorruimte etc. Kijk dan naar de maanstand waar je nu in zit-bijvoorbeeld wassende maan: dan kan je een ritueel uitvoeren voor goede test uitslagen van je toetsen, goed geheugen, helderheid, inzicht.

Hieronder laat ik je wat schema’s zien waar je misschien wat aan kan hebben. Deze informatie heb ik gecombineerd uit verschillende bronnen van binnen en buitenland. Zowel boeken als internet heb ik door zitten struinen om alles met elkaar te vergelijken. (Dit wil niet zeggen dat het volledig is).

Volle maan rituelen

Er zijn mensen die geloven dat de maan en haar verschillende standen invloed hebben op onze inwendige chemie. Ze zou bijvoorbeeld zwaartekracht op ons lichaam uitoefenen. Ten tweede nemen de misdaden toe en derde zorgt ze voor geestelijke labiliteit. Toch zou je de volle maan niet als een negatieve invloed moeten beschouwen maar juist van haar magische krachten rond deze periode gebruik maken. Ook zijn de vrijdagen die op een volle maan vallen extra geschikt om liefdesrituelen uit te voeren. Ook op elke andere fase is mogelijk, maar dan laat de uitkomt wat langer op zich wachten. Deze andere rituelen profiteren van de volle maan:

 • Je vriendschappen en familiebanden te versterken; 
 • Je bezit en je huis te beschermen; 
 • Voor alles wat met de liefde te maken heeft; 
 • Voor meer geluk; 
 • Om je leven extra dynamiek te geven; 
 • Je paranormale gaven/helderziendheid te versterken;
 • Je zelfvertrouwen vergroten; 
 • Om vooruit te komen in je carrière/werk.

 

Wassende maan rituelen

Tijdens de wassende maan zijn rituelen om een situatie te verbeteren of dingen op gang te helpen die al een poosje stagneren. Als het leven stil lijkt te staan is er vaak even een zetje in de goede richting nodig. Deze maanstand is beslist de beste fase om je leven een boost te geven. De volgende rituelen werken sneller bij een wassende maan:

 • Om uit een depressie te komen;
 • Uit de sleur te komen;
 • Slagen voor een examen of test;
 • Verloren voorwerpen of dieren terug te vinden;
 • Af te vallen of te stoppen met een verslaving.

 

Afnemende maan rituelen

We raken in ons leven allemaal wel eens in de problemen of in omstandigheden waarover we geen controle hebben. De afnemende maan is de perfecte tijd voor rituelen om negatieve tijden en energieën die om ons heen hangen te verdrijven. In deze periode kun je de krachten van het universum naar je toetrekken. Stel je bent omringd door lastige mensen en je kunt hier maar slecht mee omgaan dan kun je de maan hiervoor inschakelen en een ritueel uitvoeren. In deze maanfase kun je weer de kracht en controle krijgen, je zwakke punten versterken en om assertiever te worden. 

 • Je angsten te bezweren;
 • Om je vijanden te verjagen;
 • Uit lastige situaties komen; 
 • Ruzies beëindigen; 
 • Kinderen of huisdieren te kalmeren;
 • Je innerlijke kracht en assertiviteit te ontwikkelen.

 

Nieuwe maan rituelen

De nieuwe maan, een van de meest favoriete maanstanden. Waarom? Omdat deze maanfase ons omringt met heel veel positieve energie en kan voor directe verandering en manifestaties zorgen. Wil je je leven omgooien? Iets manifesteren in je leven? Voer dan een van deze rituelen uit.

 • Voor een carrière switch;
 • Een voorspoedige verhuizing;
 • Een veilige en fijne reis;
 • Een toekomstige zwangerschap;
 • Voor meer inkomen;
 • Een betere gezondheid.

 

Vaak is er maar één keer per maand volle maan. Als twee keer per maand volle maan voorkomt, word de tweede volle maan, blauwe maan genoemd. Bij deze maan zal alles sterker zijn qua activiteit en vitaliteit.

 

Als er in één maand twee keer een nieuwe maan verschijnt, wordt deze tweede nieuwe maan- zwarte maan genoemd. Ook deze is krachtiger dan de eerste nieuwe maan.

 

Nieuwe maan = een nieuwe begin, nieuwe kansen. Stel doelen en maak plannen voor jezelf. Nieuwe baan, huis, romance, opleiding. Perfecte tijd om zaadjes en idee te planten om deze later te oogsten.

wassende maan = 2 weken na nieuwe maan en vóór volle maan. Hier kan je groei stimuleren, zowel persoonlijk als in de natuur. Denk aan relaties naar een volgend level te brengen.  Voedingsstoffen aan zaadjes toevoegen, loonsverhoging bespreken. Kijken of je op schema loopt met je eigen gestelde doelen. Zo niet, is dit het moment om een stap in die richting te zetten.

Volle maan = Het licht en de energie van volle maan is ideaal om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Schrijf op waar je veel over piekert of wat je gelukkig maakt. Bereid je voor op loslating, verandering, beloning. Deze maanstand is fijn voor veel soorten bad rituelen en meditatie. Ook om je edelstenen op te laden of maanwater te maken.

Afnemende maan = 2 weken na volle maan en vóór nieuwe maan. Dit is de ideale tijd om los te laten en slechte gewoontes af te leren. Neem de rust en ruimte om knopen door te hakken en zorg dat je goed oplaadt voor de nieuwe maan. Luister naar jezelf en pas je rituelen aan op je eigen bioritme in combinatie met de maanenergie. Benut niet alleen de tijden van uitbundigheid, maar juist ook van in je comfort-zone kruipen. 

Door meer inzicht te krijgen in de invloed van de verschillende maanfasen op jouw leven, kun je meebewegen met de maanenergie. Zo beleef je je leven intenser en rijker.

 

Dagen van de week en hun kleur met bijhorende intenties

De dagen van de week staan in connectie met kleuren, sterren en planeten. Ook zijn bepaalde intenties daarmee verbonden. In onderstaand schema zie je de juiste combinatie voor bijvoorbeeld je bad ritueel perfect uit te voeren.

 

Dag

connectie

Kleur

Intentie

Maandag 

Maan

Paars

genezing, vrouwelijk, hormonen, problemen, emoties, zorgzaam, spiritueel, hogere connectie, wijsheid

Dinsdag

Mars

Rood

Aantrekkingskracht, sex, lust, passie, strijd, operatie, competitie, ruzie, conflicten, uitdaging-ook van jezelf, versterken van lichaam en geest.

woensdag

Mercurius

Oranje/ regenboog

Schrijven, communicatie, reizen, lesgeven, magie. zelfvertrouwen, activiteiten, warmte.

donderdag

Jupiter

Blauw

Studeren, opleiding, rijkdom, uitbreiden, eigendom, onafhankelijkheid, inzicht, waarheid.

vrijdag

Venus

Groen

Romantiek, liefde, aantrekkingskracht, relaties, kunst, kinderen, vruchtbaarheid, gezondheid, geld, 

zaterdag

Saturnus

Zwart

Grenzen opzoeken, regels, verbinden, tijd, ouderdom, kracht, wijsheid, ontbinden van voodoo of andere spreuken, 

zondag

Zon

Geel/Goud

Gezondheid, muziek, poëzie, reputatie, eigendom-in en om je huis, heerschap ontbinden, mediamiek, waarzeggerij, profetie, 

 

bad ritueel met bloemen kruiden olie welnes mindfulness spa in huis maan magie heksen

Bad rituelen met kleur intentie.

Door je bad ritueel in een bepaald kleur thema te houden kan je bijvoorbeeld een chakra een boost geven. Maar ook bepaalde intenties hebben een connectie met kleuren zoals hierboven al genoemd. Hieronder een aanvullende lijst met mooie intenties die je kan vasthouden bij een heerlijk gekleurd badritueel. Denk aan kaarsen, bloemen, kruiden, olie etc. in dat kleuren thema. En kijk eens of het voor jezelf uit maakt, of je het bad neemt op de dag, dat de kleur “actief” is. Dus bijvoorbeeld een groen bad op vrijdag.

 

KleurIntenties
  
RoodEnergie, boosheid, vuurigheid, passie, 
OranjeZelfverzekerdheid, bedrijvigheid, enthousiasme, empathie
GeelGeluk, creativiteit, optimisme, ideeën, communicatie,
GroenGezondheid, vruchtbaarheid, groei, rijkdom
Licht blauwVrede, hoop, duidelijkheid
Royal blauwOnafhankelijkheid, inzicht,  verbeelding, waarheid
IndigoIntuïtie, sereniteit, mentale kracht, dromen
PaarsWijsheid, spiritualiteit, connectie met hogere energie
Rozeliefde, vriendschap, socialiteit 
WitPuurheid, duidelijkheid, bescherming
BruinStabiliteit, gronden in fysieke wereld, praktisch
ZwartMacht, wijsheid

 

spellbag spell magie, spreuk, heksen ritueel bescherming, maan magie en ritueel wicca by-sas

Flower powers and herb heroes

 

Hieronder een mini overzicht van plantenbloemen en kruiden die wat voor je kunnen betekenen.

Bloem/kruid

Engelse naam

Element/Planeet

Kracht/werking

 

   
BasilicumBasil

Vuur/

Mars

trekt liefde aan, geluk, beschermend

Blauwe RegenWisteria

Lucht/

Mercurius

Geestelijke groei, wijsheid, meditatie, Goddelijke zegen, ontspannend, beschermend

Calendula GoudsbloemMarigold

Vuur/

Zon

Ontstekingsremmend, wondverzorging, beschermend, spirituele groei, liefde, engelen/gidsen
CederCedar

Vuur/

Zon

sterk beschermend, reinigend, helend, wijsheid, inzicht, liefde, levensduur,
DennePine

Lucht/

Mars

helend, energie, rijkdom, beschermend, uitdrijvend, zuiverend, vorig leven, verlichting en onsterfelijkheid

DilleDill

Vuur/

Mercurius

Rust, geestelijke bloei, romantiek, liefde,lust, geldzaken, geluk, beschermer tegen kwaad, spreuk ontbinden, tegen nachtmerries.

DuizenbladYarrow

Water/

Venus

Kracht, moed, heling en liefde

EngelwortelAngelica

Vuur/ 

Zon + Venus

spijsvertering, beschermend, zuiverend.

GeraniumGeranium

Water/

Venus

Sterke bescherming, kalmeert,  energie, gezondheid,

JasmijnJasmin

Water/

Maan

Maan energie, vrouwelijk, liefde spiritualiteit, harmonie, verleiding, sensualiteit,

Kaapse Jasmijn - GardeniaGardenia

Water/

Maan

Liefde, harmonie, helend

Kaasjeskruid-Malva sylvestris

Blue Mallow Flower

Water/

Maan

slijmoplossend, ontkrampt, stop ze in je schoen om je spirituele pad te vinden.Beschermend en te gebruiken bij uitdrijving.

KamilleCharmomile

Water/

Zon

Kalmeerd, balans, geluk en vrolijkheid

KaneelCinnamon

Vuur/

Zon

Om magie een boost te geven, zuivering, geld, succes, liefde.

Karwij bloem en zaadCaraway

Lucht/

Mercurius

beschermend, negativiteit, kwaad, voor in amuletten, mentale kracht, lust, herinneringen,

KorenbloemCornflower

Aarde/

Venus + Saturnus

opend 3de-oog,spirituele waarneming, beschermend, zelfkennis, spiritueel, magie, liefde, vruchtbaarheid, overvloed.

LaurierBay

Vuur/

Zon

droombeschermer, voorspellende dromen opwekken, wijsheid, spreuk ontbinden, wensen versterker, succes,

LavendelLavender

Lucht/

Mercurius

kalmeert geest en lichaam, vrede, liefde, geneest

Leeuwenbekjesnapdragon

Vuur/

?

Bescherming. Plant witte leeuwenbekjes rond je huis om kwaad te weren.

MadeliefjeDaisy

Water/

Venus + Maan

Liefde
PaardenbloemDandelion

Lucht/

Zon + Jupiter

Waarzeggerij, contact met spirits, dromen, wensen, geluk, balans

Papaver- KlaproosPoppy

Water/

Maan

Rood - mild giftig, niet doorslikken.

Wit = giftig = opium

Vruchtbaarheid, welvaart, liefde, slaap, onzichtbaarheid

PepermuntPeppermint

Lucht/

Venus

energie, blijdschap, liefde,voorspoed, vruchtbaarheid, zuivering.

PeterselieParsley

Lucht/

Mercurius

kracht, zuivering, welvaart, passie in liefde.

RozemarijnRosemary

Vuur/

Zon

Bescherming, wijsheid en herinneringen

RozenRose

Water/

Venus

psychisch vermogen, spirituele groei, genezing, waarzeggerij, hormonen, liefde, vriendschap

RozenknopjesRosebuds

Water/

Venus

Liefde, geluk, vrolijkheid, vriendschap

SalieSage

Lucht/

Jupiter

Bescherming, wijsheid, gezondheid, levensduur, rouwverwerking,

Strobloem- 

helichrysum

Tansy

Water/

Venus

bloeduitstorting, spieren, verstuiking, Bloedstolsels, intenties, liefde, waarnemingen, zuiverend, beschermend, geduld, trauma. gezondheid.

TijmThyme

Water/

Venus

sterk hart, strijdlustig, geldzaken, acne,

ViooltjeViolet

Water/

Venus

geluk, liefde, vrede 

voor in een zakje: -met lavendel voor slaapproblemen, en vrede tussen 2 mensen.

3-kleurig ViooltjePansy

Water/

Venus + Pluto

Liefde, communicatie, vrolijk, waarzeggerij

ZonnebloemSun flower

Vuur/

Zon

Vrolijkheid, succes, gezondheid. Om de zomer te vieren.

 

Zie hier voor uitgebreide uitleg kruiden, bloemen en planten.

 

Windrichting en hun elementen.

En of het niet genoeg was om rekening mee te houden, hebben we ook nog de elementen van de natuur: lucht, vuur, water en aarde. Deze elementen horen toe aan windrichtingen en ook weer kleur maar vooral attributen. Zo is in dit schema te zien dat bij water bijvoorbeeld schelpen toegepast kunnen worden maar je kan het ritueel ook bij het water laten plaatsvinden. Of bij wind  kan je een veer gebruiken  om je intenties weg te vegen of neerleggen op je altaar of juist offeren.

 

Plaats tijdens het ritueel je neus naar de windrichting die erbij hoort, om zo nog sterker in je kracht te komen.

 

Oost/ east

Lucht/ air

Geel/ yellow

kaarsen, veren, wierook, windgongen.

Zuid/ south

Vuur/ fire

Rood/ red

kaarsen en stenen

West/ west

Water/ water

Blauw/ blue

kaarsen, schelpen en water

Noord/north

Aarde/ earth

Groen/ green

kaarsen, stenen, planten

 

Met stenen bedoel ik uiteraard edelstenen. (tuurlijk mag je ook een kei verven in de kleur van je intentie, vooral als je die wilt offeren) maar de kracht van edelstenen kunnen je zeker helpen. 

 

Eigenlijk is het best een makkelijk ezelsbruggetje. Kijk naar de chakra tekening. Iedere chakra heeft zijn eigen kleur. Edelstenen in dezelfde kleur als het chakra zijn vaak de stenen die bij die chakra horen en werking hebben op dat gebied. (niet altijd, omdat sommige edelstenen op meerdere chakra’s actief zijn).

Edelstenen en chakra's bij rituelen en magie bij volle maan heksen spell

Dus een Lapis Lazuli is diep donker blauw met gouden spikkels. Hij werkt op het 6e chakra- keel gebied. Dit houd in dat hij je kan ondersteunen bij gesprekken die je in het openbaar moet voeren, of als je het moeilijk vind om in groepsverband te moeten werken zal hij je hierbij krachtiger maken. Het is ook een hele spirituele steen dus werkt hij ook op het 6e chakra.

Qua kleur komt hij overeen met donderdag-jupiter- Zie ook eerder genoemd voorbeeld bij de wassende maan, vrij bovenaan deze tekst. En zo zie je dat de cirkel weer rond is en alles op zijn plaats valt.

Hieronder een korte samenvatting van kleuren met bijhorende edelstenen.

 

ChakraKleurEdelsteen
   
7e-kruin- Crown- Sahasrara

Paars/wit/

Transparant

Angel Aura, amethist, Angeliet, Bergkristal,  Maansteen Regenboog,  Apofyliet

6e-Derde oog- Brow- Ajna

Transparant/

Donker Blauw

Bergkristal, Amethist, Maansteen Regenboog, Lapis Lazuli, Apatiet, Celestien, Sodaliet

5e-keel- Throut- Vishuddha

Blauw/Turquoise

Amazoniet, Chrysocolla, Chalcedoon, Lapis Lazuli, Blauwe Calciet, Celestien, Aquamarijn, Turkoois

4e-hart- Heart- Anahata

Groen/Roze

Rozenkwarts, Chrysocolla, Groene aventurijn, Groene Calciet, Chrysopraas, Thuliet, Jade, Rhodoniet,  Rhodochrosiet

3e-zonnevlecht- Solar plexus- Manipura

Geel/Oranje

Citrien, Tijgeroog, Pyriet, Zwavel, Barnsteen

2e- Sacraal/ heiligbeen- Sacral- Swadhisthana

Oranje/Bruin

Oranje Calciet, Opaal, Maansteen, Carneool

1e- wortel/basis- Root- Muladhara

Bruin/Zwart

Carneool, Jaspiso.a.rood, Dalmatiër Jaspis, Heliotroop, Rookkwarts, Pyriet, Granaat, Toermalijn, Hematiet, Agaat o.a. vuur en botswana.

 

 • Last van nieuwe maan? Klik dan hier voor een fijne aura spray met Citrien edelsteen en etherische olie, die jou op weg kan helpen en ondersteunen bij het vinden van je eigen ik. Maakt vrolijk, geeft zelfvertrouwen en balans.

 

Heel veel succes** met het in elkaar zetten van je ritueel en beleef er vooral veel plezier aan. Liefs Sas

**Ik garandeer op geen enkele manier succesvolle resultaten. Ik beweer niet dat ik een ziekte of aandoening behandel of genees. Bij twijfel of bloemen en kruiden gebruikt kunnen worden in combinatie met eventuele medicijnen, raadpleeg altijd een arts. Ik bied mijn goederen ook niet aan ter vervanging van goed juridisch of financieel advies. Ik verkoop alleen de gereedschappen van magie, niet het resultaat. De bedoeling en het werk is aan jou!**

De bovengenoemde informatie komt oa uit boeken die ik hier thuis, privè, heb liggen. Van alle boeken die ik heb gekocht door de jaren heen, zijn onderstaande boeken echt mijn favoriet, en raad ik iedereen aan om te kopen als je interesse hier ligt. Je gaat echt genieten, keer op keer!

heksenboeken maanrituelen bad ritueel maan magie wiccaboeken

1.“Moon spells” van Diane Ahlquist, 

Gaaf boek Alles over Maan-rituelen, letterlijk stap voor stap worden dingen uitgelegd, wanneer je iets moet doen, welke intenties en wat je nodig het. Een groot diversiteit aan spreuken bij iedere maanfase. Engels talig.

 

2.“the Green Witch” van Arin Murphy-Hiscock,

Interessant boek met uitleg over kruiden, planten, bloemen en fruit. Hoe je ze kan toepassen bij een ritueel en welke intenties ze hebben of brengen. Recepten vind je terug voor maaltijden maar ook leer je hoe je iets klaar maakt voor een ritueel, bijvoorbeeld een olie of lichaamsproducten. Tevens krijg je tussendoor tips and tricks hoe in je tuin of huis iets spiritueel kan reinigen, of op te leuken met een bepaalde intentie of sfeer te creëren. Engels talig- (dacht dat deze ook in Nederlandse uitvoering verkrijgbaar is).

 

3.“Ritual Baths” van Deborah Henekamp,

Te gek dik boek, met de heerlijkste badrituelen. Top combinaties van bloemen, kruiden, edelstenen en etherische oliën! En het beeldmateriaal..OMG!Je zou zo in het boek willen springen!Engels talig. (Heeft me ruim een half jaar gekost om hem weten te bemachtigen, overal uitverkocht, uiteindelijk in Engeland op de kop weten te tikken, toen duurde het nog eens 3 mnd voordat hij binnen was, maar het was het waard)!

 

4.“ The witch’s herbal apothecary” van Marysia Miernowska

In dit fijne boek wordt je aan de hand genomen bij iedere maanfase aansluitend bij 1 van de 4 seizoenen. Welke rituelen daar bij horen, wat je nodig hebt, bijvoorbeeld een tinctuur, hier laat ze dan een recept voor zien. Of welke edelsteen je kan gebruiken.

Maar ook de doorsnee dingen zoals recepten voor ontbijt of maaltijden, van groenten, fruit en kruiden, die dan op dat moment groeien en bloeien dat seizoen. Het boek draait om het bewust worden van je leven in deze wereld en bij jezelf te blijven en te eren en op welke manier je dat kan bereiken. Maar met een spirituele twist. Engel talig.

© 2014 - 2024 By-Sas | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel