Blog: Hoe kies je de juiste edelsteen?

Blog: Hoe kies je de juiste edelsteen?

Hoe maak je een juiste keuze?

Dat kan op verschillende manieren. Maar laat ik voorop stellen dat iedere edelsteen prachtige krachten, werking en trillingen heeft en te allen tijden goed zal zijn.

Het ligt er alleen aan of je op zoek bent naar een specifieke trilling/werking. En of de steen die jou "aantrekt" op dát moment wel de juiste steen is voor jou om te dragen.

Als je bijvoorbeeld depressief bent of al langere tijd extreem oververmoeid, is het verstandiger om een steen uit een lagere chakra veld te kiezen om te laten ondersteunen of op te laden, dan een steen uit een van de hogere chakra's. Dit mede doordat bij de hogere chakra stenen, vaak ook spirituele aspecten kúnnen gaan spelen. Ik doel nu op entiteiten en trillingen van andere personen, die jou aura veld in komen.(dit hoeft niet uiteraard). Maar laten we eerlijk zijn, daar heb je op dat moment geen behoefte aan. Je moet eerst voor jezelf zorgen. Maar stel dat je bijvoorbeeld de lapis lazuli prachtig vind (werkt ook voor depressie)en die persé wilt dragen/hebben. Combineer hem dan met een steen uit uit de onderste 3 chakra's. bv Carneool. Dan houd je de balans. En vaak kunnen de stenen elkaar ook ondersteunen. Je kan dan de Lapis Lazuli gebruiken voor meditatie en je chakra's in balans te brengen.

Op gevoel

Soms wordt je sterk aangetrokken door een edelsteen puur door zijn uiterlijk. Vaak als je de steen vastpakt en je krijgt een tintel in je hand- je voelt als het ware de trillingen van de steen direct je lichaam in gaan- dan weet je dat je goed zit. Het kan ook zo maar zijn dat je die trilling niet voelt, kijk dan of er nog een exemplaar ligt van die steen en pak die eens beet, de trillingen verschillen per stuk steen. Mocht je de trilling niet voelen maar de werking van de steen past wel bij je, neem hem dan gewoon mee. Het kan best zijn dat je een flinke blokkade op de energiebaan hebt zitten die weggeruimd kan worden door deze steen. (hier haak ik gelijk in op het stukje, dat sommige mensen sceptisch zijn wat betreft de werking en krachten van edelstenen. Het maakt niet uit of je er in geloofd of niet. De edelstenen geven toch wel hun trillingen af en zullen hun werk gewoon doen).

Chakra

Kijk naar je klacht. In welk gedeelte van je lichaam komt die voor? En dan doel ik eigenlijk op je chakra’s.

Er zijn verschillende visies en levensovertuigingen met betrekking tot chakra’s. Ook is het bestaan van deze energiepunten niet wetenschappelijk bewezen. Maar aangezien er meer bestaat tussen hemel en aarde dan wij kunnen bewijzen, gaan we er vanuit dat er chakra’s bestaan. En edelstenen hebben invloed op de energie in het menselijk lichaam, dus ook op de energiepunten. Je kunt met edelstenen dus in verbinding komen met je chakra’s. 

Dit komt omdat de trillingen in de edelstenen overeenkomen met de trillingen van de energiebanen in je chakra’s. Goed om te weten. Maar wat houdt dat nu in, zo’n Chakra?

Chakra betekent cirkel of wiel en is een woord dat komt uit het Sanskriet. Sanskriet is een taal die vroeger in India werd gesproken door een bepaald deel van de Indiase bevolking. Een Chakra is een cirkel waarin het knooppunt, de centrale plaats, van energiebanen zich bevindt.

De Chakra’s van een mens

Afhankelijk van welke visie of levensovertuiging je volgt, beschikt een mens over vijf, zes, zeven, negen, twaalf of zevenentwintig van deze centrale plaatsen, Chakra’s dus. 

De meeste visies in ons deel van de wereld gaan uit van zeven Chakra’s. Zie hieronder.

1e chakra = Wortelchakra (net onder het stuitbeen)

2e chakra = Sacraal chakra (ter hoogte van het

            heiligbeen, tussen stuitbeen en navel)

3e chakra = Zonnevlechtchakra (bij de navel)

4e chakra = Hartchakra (ter hoogte van het hart)

5e chakra = Keelchakra (bij de keel)

6e chakra = Derde oogchakra (op het voorhoofd)

7e chakra = Kruinchakra (boven op het hoofd) 

 

 

Iedere chakra heeft zijn eigen kleur. Over het algemeen kan je zeggen dat de kleur van de edelsteen overeenkomt met de chakra in diezelfde kleur. Dus als je wilt “aarden”, kijk je naar het wortel chakra, daar zie je de kleur rood. Hier horen eigenlijk alle zwart, bruin, rood gekleurden edelstenen. Heb je behoefte om beter te communiceren kijk je naar het keel chakra en zie je blauw. Vaak zijn de stenen die blauw gekleurd zijn goed voor spraak, luisteren, schildklier etc.

 

Hier een mini lijstje met voorbeelden van gangbare edelstenen bij de bijhorende chakra. Het kan ook voorkomen dat een edelsteen bij meerdere chakra’s past.

 

7e-kruin- Crown- Sahasrara

Angel Aura

Angeliet

Amethist

Bergkristal

Maansteen Regenboog

Apofyliet

 

6e-Derde oog- Brow- Ajna

Bergkristal

Amethist

Maansteen Regenboog

Lapis Lazuli

Celestien

Apatiet

Sodaliet

 

5e-keel- Throut- Vishuddha

Amazoniet

Chrysocolla

Lapis Lazuli

Blauwe Calciet

Chalcedoon

Celestien

Aquamarijn

Turkoois

 

4e-hart- Heart- Anahata

Rozenkwarts

Chrysocolla

Groene aventurijn

Groene Calciet

Chrysopraas

Thuliet

jade

Rhodoniet/ Rhodochrosiet

 

3e-zonnevlecht- Solar plexus- Manipura

Citrien

Tijgeroog

Pyriet

Zwavel

barnsteen

 

2e- Sacraal/heiligbeen- Sacral- Swadhisthana

Oranje Calciet

Opaal

Maansteen

carneool

 

 

1e- wortel/basis- Root- Muladhara

Carneool

Jaspis o.a. rood, Dalmatiër

Heliotroop

Rookkwarts

Pyriet

Granaat

Toermalijn

Hematiet

Agaat o.a. vuur, botswana.

 

Maar je kan ook gewoon naar de werking van een edelsteen kijken en bepalen of je die kan gebruiken om jezelf te laten groeien of te ondersteunen. 

Een goede tip bij aanschaf van een edelsteen is gewoon je gezonde verstand gebruiken. Een echte smaragd, saffier of andere zeldzame edelsteen, zul je (ook online) niet voor twintig euro kunnen aanschaffen. En als je voorkeur uitgaat naar minder kostbare stenen, verzeker jezelf dan van de betrouwbaarheid van de verkoper. Bekijk recensies of ga langs als dat mogelijk is. Kijk naar kwaliteit en echtheid. Ja, de drogist, BigBazar en AliExpress verkopen ook "edelstenen". Ik zet deze tussen haakjes omdat het hier vaak over syntetische en/of gemanipuleerde stenen gaat. De trillingen van deze stenen komen overeen met beton of ander goedkope steensoort. 

Edelstenen, de wondertjes van de natuur hebben er eeuwen over gedaan om zo mooi te worden als ze zijn. Die kosten nu eenmaal iets meer maar dan krijg je ook meer. Die extra uurtjes die jij er in stopt om ze aan te schaffen, zijn ze dan best waard… toch?

Het combineren van edelstenen.

Het combineren van edelstenen kan prima, als je je maar aan wat basis regels houd. 

1. Als eerst moet je er voor zorgen dat de stenen uit dezelfde groep komen. Hiermee bedoel ik dat je erop let dat je niet een steen met bloeddrukverhogende werking combineerd met een steen die juist je bloeddruk verlaagd. Of een steen met activerende trillingen combineerd met een rustgevende steen.

2. Het beste is om niet meer dan 4 verschillende soorten stenen tegelijk te gebruiken. Je kan nl ook TE VEEL aan trillingen binnen krijgen. Het kan dan zelfs een contra werking geven. Als je heel gevoelig bent voor de trillingen kan je er zelfs andere klachten aan overhouden of de stenen "als niet prettig"ervaren en dus niet meer gaat gebruiken. Dat zou zonde zijn.  

Let op welke edelsteen je gebruikt bij het maken van olie of elixers.

Het begint bij het aanschaffen van edelstenen of mineralen voor jouw edelsteen water. Deze edelstenen en mineralen moeten primair geschikt zijn voor het maken van edelsteen water. De stenen welke je aankoopt dienen van een goede kwaliteit te zijn. Een mineraal wat er beetje op lijkt zal niet het gewenste effect hebben. 

Een mineraal dient onbewerkt te zijn. Dus niet gelakt, gebrand, bestraald, bijgekleurd of ergens mee ingesmeerd te zijn. Soms worden mineralen met was of olie behandeld. 

Het beste is om kristallen en ruwe stenen te gebruiken. Getrommelde stenen is ook prima. En verdienen ook de voorkeur. Let op!! Niet alle mineralen en edelstenen zijn geschikt om edelsteen water van te maken. Sommige zijn giftig. De meeste edelstenen en mineralen die eindigen op “-iet”, zijn niet geschikt om een elixer van te maken of in water te leggen. Deze zijn vaak te poreus.

Poreuze edelstenen en mineralen kunnen alleen worden gebruikt als deze in een waterbuis zitten of in een kom hangen en niet direct in contact kunnen komen met jouw water. (au bain marie).

And last but not least…

Een 2000 jaar oude vuistregel voor edelsteen water is less is more. Laat je niet verleiden tot allerlei kleurrijke combinaties van willekeurig gekozen stenen. Gebruik sowieso nooit meer dan vijf verschillende soorten stenen. In praktijk blijkt dat een combinatie van 2 of 3 stenen vaak volstaat. LET HIERBIJ ER WEL OP, DAT JE GELIJKGESTEMDE EDELSTENEN GEBRUIKT OF STENEN DIE ELKAAR AANVULLEN. Je moet dus bijvoorbeeld een steen die je assertief maakt niet combineren met een steen die je ingetogener laat zijn. Of een steen die activeert niet samen combineren met een rustgevende steen.


Succes met je zoektocht. Als je wilt overleggen, kan je mij altijd benaderen.(liefst per mail waarna we eventueel een telefonische afspraak inplannen).

Liefs Sas

© 2014 - 2024 By-Sas | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel