Blog:Edelstenen massage olie maken

Blog: Edelstenen massage olie maken

bedank steentjes, massage olie maken edelstenen massage olie maken edelstenen massage olie maken

Als je wel eens wat bij mij hebt gekocht, heb je zeer waarschijnlijk een edelsteentje bij je bestelling gekregen als cadeautje.

Ik krijg soms wel eens de vraag: "wat kan ik hier mee"?

Nou, je kan er een aantal dingen mee doen, zoals:

1. Op je nachtkastje leggen. Ter deco op een leuk schaaltje en 's avonds doet de edelsteen zijn werk bij jou.

2. Als talisman gebruiken. Stop hem in je portomonee of tas. Hang hem in het buideltje in je auto, sleutelbos of in je jaszak.

3. Of je maakt er een elixer of massage olie van.

Die laatste leg ik je hier uit. 

Deel 1

Wat hebben we nodig? 

- Het edelsteentje, liefst 1 soort tegelijk gebruiken. Niet alle edelstenen kunnen samen gebruikt en gedragen worden. Let ook op of het niet om een te porreuze edelsteen gaat zoals Seleniet, Zwavel etc. (Deze zullen uiteindelijk oplossen en dat willen we niet). Ezelsbruggetje: alle stenen eindigen op "-iet" = NIET!

- Weckpotje of ander lucht dicht glazenpotje.

- Koudgeperste Amandelolie en wat Jojoba olie.

Hoe ga je te werk?

Dit is eigenlijk best heel snel en simpel gedaan. Maar handig voor jezelf is dat je een of twee dagen voor dat het volle maan is, begint. Bij volle maan laden edelstenen zich op. Om sterke olie te maken is het van belang dat de olie met edelsteen 2 keer volle maan ziet. Op die nachten (de nacht voor volle maan en de nacht van volle maan zelf, zet je de het weckpotje op je venterbank, aanrecht, tuin of balkon- daar waar de maan erop kan schijnen. Mis je een van de nachten, geen man overboord, als je maar minimaal 2 nachten pakt. Wel belangrijk dat hij 1 x blootgesteld word aan het begin van de cyclus en 1 x op het eind na 4 weken.

Okee, dit gezegd hebbene gaan we starten.

Je reinigd het steentje goed onder de koude kraan. Heb je Florida water of Sacral in huis, spuit wat op je handen en rol het steetje er lekker doorheen en laat drogen.

Intussen zorg je dat de weckpot ook schoon is en schenk je een laagje van beide olies in het potje tot ongeveer het midden of 2/3 vingers hoog. Ligt aan het formaat potje en hoeveel je zelf wilt maken. Roer het geheel door.

Stop het edelsteentje erin en sluit het potje goed af. Nu is het 2 keer volle maan afwachten.

 

Blog edelstenen massage olie maken, by-sas    Blog:edelstenen massage olie maken, by-sas.gebruik altijd donder glas om te bewaren.

deel twee

Oeh yes, we pakken door nu! Dit gedeelte is ook erg leuk om met kinderen of met je bestie te doen.

Wat hebben we nodig?

- Koudgeperste amandelolie, vitamine E en/of Jojobaolie (vitamine E moet in de olie zitten om het langer houdbaar te houden, van oorsprong zit dit al in Jojobaolie). Verder vind ik het prettig om er ook Casterolie bij te voegen. Je kan hier zelf je invulling aan geven bij wat jij prettig vind.

- Verder rest er alleen nog wat lekkere etherische olie naar keuze. Dit ligt een beetje aan het steentje wat je gebruikt. Is het een steen die je ontspant kan je lavendel,Amyris en sinaasappel bijvoorbeeld in doen. Bij een aardende steen zijn hout tonen zoals sandelwood samen met patchouli erg fijn. En een steen die je weldaad geeft en vrolijk maakt is misschien citrus of jasmijn prettig.

- Een donker flesje met draaidop of pipetje. Hoe donkerder het flesje hoe minder UV licht erdoor kan en het product langer houdbaar kan blijven. 

- verder een klein maatbekertje/kopje, een lepeltje, een keukenrol papiertje eventueel een schone losse pipet.

- Last but not least, je edelstenen olie.

Hoe ga je te werk?

Let op de maatvoering/inhoud van jouw flesje.

De helft van de inhoud zal worden gevuld met de edelstenen olie. Haal voor het schenken in het maatbekertje, het edelsteentje uit de weckpot. Doe hierna naar eigen inzicht en voorkeur, de andere olies erbij. Tot slot doe je er 3 tot 4 druppels etherische olie bij. Let op dat je de geur niet te overheersend maakt en let ook op, als je meerdere geuren gebruikt, welke geur voor jou de hoofdtoon moet krijgen. Roer alles rustig maar goed door. Probeer een paar druppels uit op je arm en beslis of er nog iets aangepast moet worden. 

Als het geheel naar wens is, schenk je het in het donkere voorraad flesje. Leuk is om zelf een etiket te schrijven voor op het flesje. Handletters blijven nu eenmaal leuk! Het edelsteentje maak je grondig schoon weer met water, tissue en het mooiste met florida water of sacral.

Gefeliciteerd! Je hebt nu je eigen Edelstenen massage olie gemaakt, jeeeeeee!

Wie ga je als eerst blij maken?! Of nog beter.... wie is er bereid jou even lekker te masseren?! *Voor gebruik rustig omschudden.

Tip: Zet er rustgevende muziek bij op, dim het licht, en steek een zoutlichtje aan. De warmte van het zout geeft positieve ionen af. Het inademen van geïoniseerde lucht zorgt voor een hogere concentratie zuurstof in het bloed. Dit bevordert de werking van alle organen, de spijsvertering en verhoogt de stofwisseling. (deze zijn ook hier te koop in webshop bij Gifts) Have Fun and enjoy!

Liefs Sas

 

© 2014 - 2024 By-Sas | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel