HSP & Empaat edelstenen set kids

HSP & Empaat kids edelstenen set

Als een hooggevoelig kind vanaf jongs af aan goed begeleid wordt, kan er veel onzekerheid worden weggenomen waardoor het op latere leeftijd beter met zijn of haar hooggevoeligheid om kan gaan.

Om de juiste edelstenen set te kopen, is het van groot belang dat je het verschil weet tussen Hoogsensitief en Empaat kinderen (en volwassenen) en welk van de twee, jouw kind is.

HSP of Empaat? 

Deze twee persoonlijkheidstypen liggen dicht bij elkaar, waardoor ze nogal eens door elkaar gehaald worden. Want empaten hebben veel gemeen met HSP’s.

Zoals gevoeligheid voor geluid, geur en prikkels, behoefte aan veel tijd alleen en een lichte allergie voor groepen.

Net als HSP-ers hebben empaten tijd nodig om bij te komen van de dag, en dat doen ze het liefste in rust.

En net als HSP-ers houden empaten van de natuur, waar ze in opladen. En vinden ze het belangrijk om andere mensen te helpen.

Maar er is dus ook een groot verschil tussen deze twee.

Empaten kunnen hun omgeving als het ware absorberen. Dat absorberen kan best ver gaan: andermans emoties, fysieke sensaties, de energie die in een kamer kan hangen en die soms letterlijk de kamer in kan komen waardoor de empaat zich af kan vragen waarom ze zich ineens zo anders voelen. En zo kunnen empaten dus letterlijk andermans pijn voelen, als een spons, en overnemen. Waardoor ze af en toe zichzelf verliezen in al die energie van anderen, en niet meer goed weten wat ze zelf nu eigenlijk voelen.

Sterker nog, er wordt over empaten gezegd dat ze beschikken over een ‘zesde zintuig’; dat ze helderwetend of heldervoelend kunnen zijn en bepaalde situaties kunnen ‘voorspellen.’ Empaten kunnen diepe, spirituele ervaringen hebben met mensen of met dieren, en die ervaringen zijn niet altijd de praktijk voor HSP-ers.

Als je een HSP-er bent kun je je gevoelens op een andere manier leren kanaliseren dan empaten. Voor HSP-ers zou dat bijvoorbeeld kunnen gaan om oefenen in mindfullness en voldoende rust.

Een empaat moet zich echter echt leren wapenen tegen andermans emoties en energie. En dat gaat op een meer energetisch of spiritueel niveau, dan psychologisch of emotioneel niveau. Zodat je dat gevoel, dat anderen je onbedoeld helemaal kunnen leegzuigen, of geïntimideerd door je raken omdat ze voelen dat je dwars door ze heenkijkt, en jij situaties vaak veel sneller doorziet dan anderen, je niet langer uitputten maar je kracht wordt.

De meesten van ons weten inmiddels wel dat een hoog sensitief persoon empathisch is, alles met alles kan verbinden, combineren en verwerken. Daardoor zijn ze associatief en creatief en zien grote verbanden, risico’s en mogelijkheden. Deze twee kwaliteiten samen leiden tot een prachtig natuurlijk talent.

HSP-ers zijn de stokstaartjes die op de heuvel rechtop de omgeving af speuren, alles zien, iedereen in de gaten hebben en zorgen dat iedereen tijdig gewaarschuwd wordt voor naderend gevaar of mogelijkheden.

Lijstje voor Empaten:

 1. Empaten wéten gewoon dingen, zonder precies te weten waar het vandaan komt. En dat gaat veel verder dan intuïtie of buikgevoel, al wordt het zo vaak wel omschreven. Hoe beter de empaat in haar vel zit: hoe sterker dit weten is.
 2. Als je in openbare plaatsen bent kan dat overweldigend zijn. Winkelcentra, supermarkten of stadions waar veel mensen zijn kunnen je van slag brengen: het is gewoon te veel energie bij elkaar.
 3. Emoties van anderen voelen als die van jezelf. En dit is echt een groot ding voor empaten. Sterker: je voelt het ook als iemand slecht over je denkt, zelfs als daar een grote afstand tussen zit.
 4. Geweld of wreedheid vind je ondraaglijk. En hoe beter je bent afgestemd op hoe je in elkaar steekt, hoe erger dat wordt. Todat je uiteindelijk stopt met tv kijken en het lezen van kranten.
 5. Je weet wanneer iemand liegt. Als een vriend of een geliefde je vertelt ligt je weet dat het (hoewel veel empaten daar niet op focussen op dit omdat een liegende geliefde pijnlijk zijn). Een empaat weet wanneer iemand zégt dat het goed gaat, en wanneer het ook zo ís.
 6. Je neemt lichamelijke klachten over van anderen. Een empaat zal bijna altijd de aandoeningen van een ander overnemen. (verkoudheid, ooginfecties, pijn) in het bijzonder van mensen van wie ze houden. Een soort sympathie-pijn als het ware.
 7. Spijsverteringsstoornissen en lage rugklachten De solar plexus chakra zit in het centrum van de buik en staat bekend als de basis van alle emoties. Empaten voelen daar de inkomende emotie van een ander, die het gebied kunnen verzwakken. En dat kan uiteindelijk leiden tot maagzweren of lage rugklachten.
 8. Je bent altijd op zoek naar de underdog. Mensen die lijden, worden gepest of verdrietig zijn: jij weet ze te vinden (en zij jou)
 9. Anderen delen hun problemen met je. Als je niet oppast wordt je een soort dumpplaats voor ieders problemen en kwesties, jij luistert toch wel.
 10. Je bent constant moe. Empaten hebben vaak weinig energie, omdat die wordt weggenomen door anderen. De diagnose ME (chronisch vermoeidheidssyndroom) valt dan ook vaker dan anders bij deze mensen.
 11. Je bent verslavingsgevoelig. Alcohol, drugs, seks: het helpt je om andermans emoties te blokkeren en jezelf te beschermen.
 12. Je hebt helende krachten. Tenminste, als je openstaat voor dat soort zaken. Empaten hebben een sterke neiging naar alternatieve geneeswijzen en holisme.
 13. Je bent creatief. Zingen, dansen, acteren, tekenen of schrijven: een empaat heeft een levendige fantasie én talent voor creatieve beroepen.
 14. Liefde voor de natuur en dieren: Buiten in de natuur zijn is een must voor empaten en huisdieren zijn een essentieel onderdeel van hun leven.
 15. Je moet af en toe alleen zijn: Een empaat wordt onrustig als ze niet de tijd voor zichzelf krijgt. Dit is ook zo bij empatische kinderen overigens.
 16. Je verveelt je snel. Als je niet wordt gestimuleerd in je werk ben je snel afgeleid en ga je bijvoorbeeld zitten tekenen.
 17. Je kan geen dingen doen die je niet leuk vindt: dat voelt alsof je liegt. Het nadeel is wel dat mensen daardoor kunnen denken dat je lui bent.
 18. Je streeft naar de waarheid: voor jou is de waarheid een groot goed, liegen is geen optie.
 19. Je bent altijd op zoek naar antwoorden. Onbeantwoorde vragen zijn je een doorn in het oog, dus gaan empaten zelf op zoek naar antwoorden op (leven)vragen.
 20. Je houdt van avontuur. Vrijheid en reizen: empaten zijn vrije geesten.
 21. Je haat rommel. Een opgeruimde omgeving laat je energie beter stromen, onder troep voel je je gebukt gaan.
 22. Je dagdroomt graag. Je wordt gewoon zielsgelukkig van uren in het niets staren.
 23. Routine of regels vind je vreselijk. En dat geldt voor alles dat je vrijheid wegneemt: voor jou voelt dat alsof je wordt vergiftigd.
 24. Je bent vatbaar voor overgewicht. Alsof je jezelf op die manier probeert te beschermen tegen de buitenwereld,
 25. Je luistert extreem goed. En je praat weinig over jezelf, tenzij je iemand echt vertrouwt.
 26. Narcisme trek je niet. Je bent zeer tolerant ten opzichte van anderen, maar overdreven egoïstische mensen, die zichzelf op de eerste plaats te zijn en weigeren om andermans gevoelens te respecteren, krijgen geen gehoor van jou.
 27. Je ‘voelt’ de dagen. Je krijgt zelfs een vrijdaggevoel als je niet hoeft te werken, of een zwaar gevoel op zondagavonden. Pasen, kerstmis, Koningsdag: dit soort dagen voel je ook.
 28. Je kiest geen tweedehands. Want dat draagt de energie van de vorige eigenaar. Jij hebt dus liever een nieuwe auto en een nieuw huis.
 29. Je voelt de energie van voedsel. En daarom eet je liever geen vlees of gevogelte, omdat je de trillingen van het dier (vooral als het dier leed) kan voelen.
 30. Je kan humeurig lijken. Je bent gevoelig voor stemmingswisselingen en als je teveel op je bord hebt wordt je negatief en ongezellig. Werken in de dienstverlening of in de zorg kan dan ook een uitdaging zijn voor empaten.

Edelstenen voor de Empaat:

Labradoriet:Werkt beschermend en vergroot geestelijke kracht. Het reinigt en versterkt de aura en beschermt je tegen onder andere negatieve energie, negatieve mensen, mensen die energie zuigen, entiteiten en overprikkeling. Het is daardoor ook een heel geschikte steen voor hooggevoelige of hoogsensitieve mensen. Het vermindert stress en angst en helpt je in je kracht staan. De steen helpt een connectie maken met je intuïtie, gidsen, hogere energieën, spirituele kennisbronnen, andere dimensies, vorige levens en helpt je ook weer veilig naar het hier en nu terugkeren. Het is hierdoor een goede steen om te dragen bij meditatie.

 

Amazoniet:Werkt beschermend, brengt balans en harmonie. Het beschermt tegen verschillende schadelijke invloeden van buitenaf zoals bijvoorbeeld elektromagnetische straling (van mobiele telefoons, computers en dergelijke), milieuvervuiling, chemicaliën en wateraders. Het beschermt ook tegen overprikkeling en kan ondersteunend werken voor hooggevoelige of hoogsensitieve mensen en kinderen. De steen helpt de emotionele balans terug vinden bij stemmingswisselingen, helpt negatieve emoties als angst, boosheid, verdriet en zorgen verminderen en heeft een positieve werking op depressie en bipolaire stoornissen. Het ondersteunt bij trauma’s, liefdesverdriet en het verlies van dierbaren en het brengt verstand en gevoel in harmonie met elkaar. Het helpt je weer stappen in de goede richting zetten, je problemen aanpakken en voor jezelf op komen als je het gevoel hebt vast te zitten of als je situatie uitzichtloos lijkt. Lichamelijk werkt amazoniet krampopheffend en heeft een positieve werking op de hersenen en het zenuwstelsel, hypofyse, thymus, de stofwisseling, huid, tanden, botten, osteoporose en verbetert de opname van calcium.

 

Turkoois: Werkt beschermend en brengt geluk, voorspoed en evenwicht. Het werkt opwekkend en geeft energie als je moe bent of je slecht voelt maar kan ook kalmerend werken als dat nodig is in een bepaalde situatie. Het beschermt tegen negatieve energie en negatieve invloeden van buitenaf, straling van mobiele telefoons en computers, ziekte, ongelukken, pech en diefstal en kan daarom ook goed tijdens het reizen gedragen worden. Het brengt de emoties in balans en vermindert stress, depressieve gevoelens, stemmingswisselingen, zelfdestructief gedrag, angst en paniek. De steen helpt je om je levenspad te vinden en volgen en om jezelf te accepteren zoals je bent en schuldgevoel, schaamte en spijt loslaten. Het helpt je inzien dat je zelf verantwoordelijk bent voor, en invloed hebt op, je eigen geluk en gaat zelfdestructief gedrag tegen. Het stimuleert creativiteit en empathie. Fysiek werkt turkoois zuiverend, pijnstillend, kalmerend, verkoelend, ontstekingsremmend, ontgiftend, krampopheffend en antiviraal. Het heeft een positieve werking op het immuunsysteem, de stofwisseling, de longen en het ademhalingsstelsel, de keel, nek, maag, ogen, oren, vermoeidheid, reuma, artritis, artrose, depressie, bipolaire stoornissen, hoofdpijn en migraine, jicht en verbetert de opname van voedingsstoffen.

 

Voor de afwisseling zouden de volgende stenen ook erg fijn kunnen zijn: Citrien, Amethist, Rozenkwarts en groene Calciet. Deze zorgen voor bescherming, maar zijn vooral gericht op zelfvertrouwen, eigenliefde, vriendschappen

*gebruik nooit meer dan 3 verschillende edelstenen tegelijk. Je lichaam krijgt dan te veel aan verschillende trillingen binnen. Vooral de gevoelige jonge Empaat kan hier heftig op reageren.

Klik hier voor de Empaat-kids edelstenen set.

Lijstje voor HSP-ers

HSP-ers zijn gedreven types die heel gemakkelijk hun eigen ego of behoefte opzij zetten, omdat ze zich zeer bewust zijn van het hogere of grotere belang dat daarmee gemoeid is. Het zijn ook de personen die van nature zeer klantgericht zijn en flexibel omgaan met de interne organisatie, zolang het klantbelang voorop staat. Dat zijn de collega’s die intern goed kunnen lobbyen, afdelingen bij elkaar krijgen, met een grote klanttevredenheid als gevolg.

Deze bevlogenheid en gedrevenheid om in het belang van de groep te handelen is vaak een automatisme van HSP-ers. Het is hun grootste kracht. Soms is het ook een onbewuste valkuil waar een HSP-er de prijs voor kan betalen. Hoe herken je de valkuil?

 1. Je raakt van slag of onzeker, als je mensen treft die juist uit eigen belang of vanuit een hiërarchische positie invloed uitoefenen ten behoeve van eigen gewin of gemak. Je ervaart sterke emoties op het gebied van rechtvaardigheid.
 2. Je raakt regelmatig gefrustreerd doordat je tegen de mensen aan loopt die een in jouw ogen beperkte focus hebben: de interne organisatie, individuele of afdelingstargets of een oud productconcept.
 3. Je krijgt spanningen met andere mensen die onbewust streven naar behoud van het bestaande of alles om willen gooien. Te risicovol of -mijdend gedrag vertonen ten kostte van de groep of de buitenwereld. Je kunt als je lekker in je vel zit, goed om gaan met weerstanden en ze ook ombuigen. Maar op het moment dat je moe en overprikkeld bent, ben je geneigd tegen muren op te boksen of juist te vermijden. Je gaat zelf onderuit door alle (extra) inspanningen.
 4. Je vindt het makkelijker om misstanden namens de groep aan de kaak te stellen of juist veel energie in je gezin, familie of vriendengroep te steken. Helaas heb je veel meer moeite om voor jezelf op te komen. Dan neem je te veel hooi op je vork ten dienste aan het grotere geheel.
 5. Je doet te veel op wilskracht. Je gedrevenheid kan een grote wilskracht opleveren. Maar verhult lang de overprikkeling & de stress die sluipend bezit van je neemt. Op langere termijn ervaar je allerlei fysieke en mentale gevolgen.
 6. Je raakt in een lastige positie of arbeidsconflict doordat je wars bent van bestaande structuren of hiërarchische verhoudingen. Sensationseekers kunnen dan recalcitrant gedrag gaan vertonen. En de rustzoekers kunnen juist in hun schulp kruipen omdat de harmonie te sterk verstoord raakt. In beide gevallen komen de HSP-kwaliteiten niet meer uit de verf.

Edelstenen set voor de HSP:

Aquamarijn: Werkt kalmerend en verkoelend maar maakt ook scherp en doelgericht. Het brengt lichaam en geest in balans en bevordert een ontspannen en opgewekte houding. Het vermindert boosheid, irritatie en stress en helpt je eerlijk en tolerant zijn. Hierdoor is het een goede steen om te dragen wanneer je een conflict wilt uitpraten of een moeilijk gesprek aan moet gaan. Daarnaast verbetert het ook de waarneming en concentratie, versnelt informatieverwerking en het denkproces en maakt helder, gefocust en volhardend. Het is een heel goede steen om alle vormen van communicatie en kennisoverdracht te verbeteren zoals bijvoorbeeld spreken voor een groep, lesgeven, leiding geven en jezelf uiten. Het vermindert angst en spanning voor publiekelijk spreken en helpt je de goede woorden vinden. Deze steen kan ondersteunend werken bij hooggevoeligheid of hoogsensitiviteit. Het helpt energetische blokkades opheffen en zorgt voor een goede doorstroming van energie. Aquamarijn kan ook goed gebruikt worden ter ondersteuning van meditatie, zeker als je makkelijk afgeleid wordt. Het stimuleert de spirituele ontwikkeling en versterkt de intuïtie en spirituele gaven. Lichamelijk werkt het ook kalmerend en verkoelend, bijvoorbeeld op het immuunsysteem en ontstekingen, en kan hierdoor helpen bij auto immuunziektes, allergische reacties, huidaandoeningen zoals psoriasis en eczeem, hooikoorts, voorhoofdsholteontsteking en stress gerelateerde darmklachten. Het helpt de vochtbalans reguleren en helpt de hormonen in balans brengen. En heeft een positieve werking op  de keel, schildklier, hypofyse, longen, stembanden, strottenhoofd, ademhalingsstelsel, kaak, ogen en de maag. Het kan verlichtend werken bij bronchitis en verkoudheid

 

Citrien:Werkt beschermend, opbeurend en trekt geluk, voorspoed, succes en welvaart aan. Deze zonnige steen vermindert neerslachtigheid en depressie, angststoornissen en destructief gedrag en geeft moed, energie en laat je weer van het leven genieten. Het helpt je je persoonlijke kracht (her)vinden en stimuleert eigenschappen als zelfvertrouwen, eigenwaarde en creativiteit. Het helpt je om doelen te stellen die goed voor je zijn en deze waar te maken. De steen maakt je socialer en stimuleert je om je open te stellen en je te uiten en helpt contact te maken met anderen. Fysiek werkt Citrien zuiverend, verwarmend en activerend. 

 

Amazoniet:Werkt beschermend, brengt balans en harmonie. Het beschermt tegen verschillende schadelijke invloeden van buitenaf zoals bijvoorbeeld elektromagnetische straling (van mobiele telefoons, computers en dergelijke), milieuvervuiling, chemicaliën en wateraders. Het beschermt ook tegen overprikkeling en kan ondersteunend werken voor hooggevoelige of hoogsensitieve mensen en kinderen. De steen helpt de emotionele balans terug vinden bij stemmingswisselingen, helpt negatieve emoties als angst, boosheid, verdriet en zorgen verminderen en heeft een positieve werking op depressie en bipolaire stoornissen. Het ondersteunt bij trauma’s, liefdesverdriet en het verlies van dierbaren en het brengt verstand en gevoel in harmonie met elkaar. Het helpt je weer stappen in de goede richting zetten, je problemen aanpakken en voor jezelf op komen als je het gevoel hebt vast te zitten of als je situatie uitzichtloos lijkt. Lichamelijk werkt amazoniet krampopheffend en heeft een positieve werking op de hersenen en het zenuwstelsel, hypofyse, thymus, de stofwisseling, huid, tanden, botten, osteoporose en verbetert de opname van calcium.

Klik hier voor de HSP-kids edelstenen set.

 • Wat heel belangrijk is is dat de stenen met regelmaat goed gereinigd worden. Doordat je met een hoop verschillende energieën te maken kan hebben, kunnen de stenen snel vollopen. Voor het ontdoen(ontladen) van de negatieve energie, kan je de stenen op hematiet leggen. Voor het opladen van de stenen, zodat ze hernieuwde krachten krijgen, en jou kunnen beschermen, leg je ze op Bergkristal. Tussendoor reinigen met sacral, florida water of palo santo is eigenlijk een dagelijkse must om te doen. Hier vind je de reinigingsproducten.
 • En vergeet ook je eigen aura niet te reinigen! Door het florida water in een flacon over te schenken, kan je heel gemakkelijk een paar keer sprayen boven je hoofd en om je heen. Vooral bij Empaten maar ook bij HSP-ers is dit zeer wenselijk.
© 2014 - 2024 By-Sas | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel