Blog uitleg orakelkaarten

Hoe gebruik je orakelkaarten?

Orakelkaarten zijn inzichtkaarten met een korte, duidelijke boodschap. 

Bij Orakelkaarten heb je geen kennis nodig van symboliek of betekenissen van de kaarten zoals bij Tarotkaarten. Orakelkaarten zijn toegankelijk en makkelijk om mee te werken. Heb jij behoefte aan inzicht of ben je bezig met je spirituele ontwikkeling? Dan zijn Orakelkaarten heel fijn om mee te starten. Wij leggen je uit hoe Orakelkaarten precies werken.

orakelkaarten set het kristal van judy hall by-sas

Wat zijn Orakelkaarten?

Het werken met Orakelkaarten is al eeuwenoud. Je legt Orakelkaarten om in contact te komen met je innerlijke wijsheid, voor spirituele begeleiding of om grip te krijgen op een bepaalde situatie. De manier waarop de kaarten werken, is gebaseerd op de universele wet van de aantrekkingskracht. Dit betekent in het kort dat de energetische trilling van de vraag die je stelt tijdens het trekken van een kaart, automatisch de kaart(en) aantrekt met de juiste energie en antwoorden.

Orakel kaarten heb je in alle denkbare thema’s zoals bijvoorbeeld sjamanen, dieren, edelstenen of engelen. De illustraties op de kaartendecks zijn vaak gemaakt door getalenteerde kunstenaars. Kijk welke Orakelset je aanspreekt en mooi vindt, dat is de deck voor jou!

 

Wat voor vragen kan ik stellen?

Orakelkaarten geven inzicht en werpen licht op álle vragen die je hebt en de keuzes die je maakt. Of het nu om kleine of grote onderwerpen gaat. Ze zijn een heel handig hulpmiddel als je op zoek bent naar advies en inzichten. Vermijd ja/nee en of/of vragen. Die leveren vage antwoorden op. Vraag dus niet ‘Moet ik mijn relatie beëindigen?’. Maar formuleer dat liever zo: ‘Welke actie moet ik ondernemen in mijn liefdesrelatie?’ Je kunt ook gebruikmaken van vaste formuleringen, zoals ‘Help me alsjeblieft om mijn relatie helder te zien’.

Enkele voorbeelden van vragen die je bij Orakelkaarten kunt stellen:

  • Hoe kan ik mijn financiële situatie verbeteren?
  • Welke actie moet ik momenteel ondernemen?
  • Wat is de bron van mijn gemis aan kansen?
  • Ben ik met op de juiste weg met mijn werk? 

het kiezen van een orakelkaart, het kristal,judy hall het kiezen van een orakelkaart,uitleg blog orakelkaarten

Het kiezen van een Orakelkaart

In elke Orakelkaart zit een diepe wijsheid. Om de juiste kaart kaart te trekken, schud je de kaarten. Vervolgens spreid je de kaarten uit in een waaier voor je. Keer in jezelf en concentreer je op je vraag. Laat je handen over de Orakelkaarten gaan en kies een kaart. Elke kaart heeft zijn eigen energie en je zult de kaart kiezen die op dat moment je verder kan helpen.

het interpeteren van de boodschap orakelkaart

Het interpeteren van de boodschap

Je hebt nu een kaart getrokken. De volgende stap is om de boodschap die je krijgt te interpreteren. Het fijne van inzichtkaarten is dat ze gemakkelijk zijn te begrijpen. Vrijwel elke deck beschikt over een uitgebreide handleiding en uitgebreide betekenis van de kaart. Maar laat vooral ook je eigen intuïtie spreken. Hoe voelt de kaart voor jou? Welke betekenis heeft deze kaart voor jou?

uitgebreidere kaartlegging orakelkaarten het kristal judy hall,blog orakelkaarten by-sas

Een uitgebreidere kaartlegging doen

Wil je meer de diepte in? Je kunt in plaats van één kaart trekken ook een patroon leggen. In de handleiding van een deck staan vaak verschillende patronen. In “Het Kristal-orakel van helende wijsheid” zijn er verschillende legging op tekening, om de chakra’s in balans te brengen. 

Meerdere kaarten tijdens een legging zijn natuurlijk iets moeilijker te interpreteren, maar je mag op je intuïtie vertrouwen. Kijk welke boodschap jij krijgt.

Succes!

Klik hier om het afgebeelde orakelkaarten set te bekijken.

 

Bron: Bloomingville

© 2014 - 2024 By-Sas | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel