Blog uitleg pendelen

uitleg pendelen

Uitleg Pendelen

Een pendel (vaak een druppelvormig metalen of kristallen voorwerp aan een draadje of kettinkje) kun je gebruiken om je levensvragen te beantwoorden. Je houdt de pendel vast, stelt een vraag en wacht af hoe de pendel reageert en hiermee antwoordt. Pendelen maakt direct contact met de wijsheid uit je onderbewuste. Het antwoord komt uit jezelf. Het is daarmee een prima methode om erachter te komen wat er in je onderbewuste leeft. Het geeft inzicht in de dingen dieje diep vanbinnen wel weet, maar waar u zich op de oppervlakte (niet altijd) bewust van bent. Pendelen zou je dus kunnen beschouwen als een brug tussen het bewuste en het onderbewuste.

Klik hier voor alle pendels van By-Sas.

Iedereen kan leren pendelen

Iedereen kan leren pendelen.
Al zal het niet iedereen direct de eerste keer lukken om een reactie van de pendel te krijgen.
Dat kan bijvoorbeeld komen doordat je denkt het niet te kunnen, of doordat je de pendel met je denken in beweging probeert te krijgen. Hiermee blokkeer je jezelf en je neutraliteit.  Dus enige oefening, neutraliteit en zelfvertrouwen zijn wel gewenst om de pendel te activeren, en om informatie die door de pendel wordt gegeven goed te kunnen interpreteren.

Ook zijn er mensen die het vermoeden hebben dat de pendel word aangestuurd door een negatieve kracht, deze personen ervaren het idee dat niet hun onderbewuste niveau de pendel laten bewegen maar een entiteit buit zichzelf. Wanneer u tijdens het pendelen dit gevoel ervaart, onderbreekt u dan het pendelen, wellicht kunt u het op een ander tijdstip opnieuw proberen. Maar let wel, pendelen doet u in eerste instantie om in contact te treden met uw eigen onderbewuste, dus mocht u blijvend het gevoel hebben dat u pendel word gestuurd door iets of iemand anders, dan is het wellicht beter u te verdiepen in een andere methode(es) om in contact te treden met uw onderbewuste.

Voorbereidingen voor pendelen

Het is zeer belangrijk dat u tijdens het pendelen niet word gestoord, niet door u mobiele telefoon, maar ook niet door een persoon die (onverwacht) de kamer betreed. Concentratie is een van de belangrijkste ingrediënten van het pendelen.

Volg onderstaande tips op zodat u voorbereid en geconcentreerd aan het pendelen kunt beginnen. 

Zoek een rustige ruimte waar u niet kunt worden gestoord en waar zo min mogelijk elektronische stoorzenders staan. 

Zorg dat u in deze ruimte ontspannen aan een tafel kunt zitten en uw voeten naast elkaar op de grond kunt plaatsen.

Steek (eventueel) een kaars aan of zet een rustig muziekje op als u dit helpt te ontspannen.

Ga zitten op een comfortabele stoel. Controleer of uw voeten plat naast elkaar op de grond staan; dit zorgt voor een goede aarding.

Sluit uw ogen. Concentreer u op uw ademhaling en adem ongeveer een minuut rustig in en uit. Hierdoor maakt u contact met uw onderbewuste. 

Wanneer u een warm gevoel door uw lichaam heen voelt stromen, betekent dit dat u in contact bent gekomen met uw onderbewustzijn.

Maak uw geest leeg van alle gedachten die niet met het werken met de pendel te maken hebben.

Stel uzelf de vraag: Ben ik bereid om open en eerlijk te zijn ten aanzien van de informatie die ik kan ontvangen? 

Ben ik in staat om een neutrale positie in te nemen ten opzichte van wat er komen gaat?

Wees heel eerlijk naar uzelf en laat u niet leiden door allerlei dwingende beweegredenen van uzelf om per se een bepaald antwoord te verkrijgen.

 

Hoe houd je de pendel vast?

Neem de pendel stevig tussen de duim en wijsvinger van uw schrijfhand. Knijp niet te hard en laat de pendel ‘ontspannen’ hangen. 

Houd uw handpalm naar beneden gericht. De pendel moet zo vastgehouden worden dat hij vrij kan bewegen en hij moet genoeg koord lengte hebben om uit kunnen slaan. 

Wind eventueel het uiteinde van het kettinkje om uw pink zodat dit niet loshangt. 

Probeer uw hand te ontspannen, maar met genoeg kracht om de pendel goed vast te houden. Houd je hand steeds stil. 

Wanneer u nog niet zo veel ervaring hebt, mag u uw arm lichtjes op tafel laten steunen, maar zonder je pols in te knikken. 

Houd je duim en onderarm in een rechte lijn, zo heb je een ontspannen en ontvankelijke houding.

De pendel verstaan

Omdat bij het pendelen uitgegaan wordt van een vraag, is het de bedoeling te achterhalen wat voor jou de positieve uitslag ("ja") en de negatieve uitslag ("nee") zijn. Deze uitslag wordt wel "de persoonlijke pendelcode" genoemd. Met behulp van een paar eenvoudige oefeningen kan je voor jezelf vaststellen wat jouw pendelcode is.

De Positieve (Ja) -code: Neem je pendel in de hand en doe de ontspanningsoefening. Stel je open en neutraal op. Houd jouw hand heel stil en stel jezelf een vraag waarop alleen ja als antwoord mogelijk is.

Bijvoorbeeld: ‘Heb ik een naam…?’, ‘Ben ik in mijn huis?’ of ‘Draag ik een groene trui?’.

Je kunt bij het zoeken naar jouw persoonlijke code ook zinnen gebruiken als ‘Mijn naam is...’, ‘Ik ben nu thuis’ of ‘De kleur van mijn trui is groen’. Het gaat hier tenslotte alleen maar om het zoeken naar jouw ja-code en niet om dieperliggende antwoorden.

Concentreer jezelf daarna op de beweging van de pendel en wacht geduldig tot de pendel een uitslag geeft. Als je een uitslag krijgt, schrijf deze dan voor jezelf op (ja = … beweging). Herhaal de oefening nog een paar maal met andere vragen waar alleen maar ja als antwoord op kan komen.


De Negatieve (Nee)-code: Herhaal de stappen van de positieve code, maar stel de pendel nu alleen vragen waarop alleen een negatief antwoord kan komen.


Neem de tijd om je persoonlijke code duidelijk te krijgen. Houd het voorlopig bij ja en nee, later kun je het eventueel nog uitbreiden met ‘misschien’ en/of ‘geen antwoord’. Merk je dat je gespannen wordt of dat het niet lukt, stop dan en probeer het later nog een keer.

Formuleer jouw vraag

Voor het stellen van een vraag aan de pendel zijn er een aantal "basis regels":

Formuleer je vraag zo duidelijk mogelijk: eenvoudig, kort en in directe vorm. Voorbeeld: ‘Is dit brood (of deze steen, deze vitamine…) goed voor mij?’

Stel nooit twee vragen in één zin. Een foute vraag is bijvoorbeeld: ‘Moet ik kaas of vlees op mijn brood nemen?’

Formuleer een vraag altijd positief. Bijvoorbeeld:‘Is het belangrijk voor mij dat ik vandaag lunch?’ in plaats van ‘Kan ik vandaag mijn lunch overslaan?’‘Is het goed voor mij om vandaag fruit te eten?’ in plaats van ‘Is het beter om geen fruit te eten vandaag?’‘Is het goed/belangrijk om nu over (dit onderwerp) te pendelen?’ in plaats van ‘Kan ik nu beter niet over (dit onderwerp) pendelen?’Vraag niet naar het waarom van iets. Op een waarom-vraag kun je geen ja- of nee-antwoord krijgen.

Vraag niet naar uitslagen van weddenschappen of kansspelen.

Stel nooit vragen vanuit een emotie en zeker niet vanuit een negatieve emotie (bijvoorbeeld jaloezie, woede, nieuwsgierigheid). Het is belangrijk om altijd vanuit neutraliteit te werken. Als je vragen stelt vanuit een (negatieve) emotie, zult je nooit een neutraal antwoord krijgen. Je antwoorden zullen dan door de emotie gekleurd zijn.Stel nooit vragen die anderen kunnen schaden.Weet dat bewust pendelen voor uzelf heel moeilijk is, omdat het bijna onmogelijk is om neutraal ten opzichte van jezelf te blijven. Probeer je echter toch zo neutraal mogelijk op te stellen. Hebt je belangrijke vragen waarbij je twijfelt over je eigen neutraliteit, vraag dan een ander (ervaren persoon) om voor jou te pendelen.

Reinigen van de  pendel

Een pendel moet regelmatig gereinigd worden. Niet alleen omdat hij vuil kan worden, maar ook omdat er storende energie in kan gaan zitten waardoor de pendel niet goed meer werkt. 

Dit kan je doen door hem in Hematiet te leggen, onder stromend koud water te houden of in de grond bij volle maan.

Na het reinigen is het raadzaam de pendel op te laden met positieve energie met behulp van een schone bergkristal (samen in de zon leggen), onder een piramide of in een geode of met behulp van reiki. Ik heb in de webshop ook Florida water, Sacral spray en Sandelwood wierrook om je edelstenen te ont- of opladen.

Bewaar je pendel in een tasje, buidel of een doosje. Zo voorkom je dat hij beschadigt en blijft de pendel zuiver.

Klik hier voor reiniging producten.

 

                    Succes!  liefs Sas

© 2014 - 2024 By-Sas | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel