Elestial kwarts punten

Elestial kwarts punten

Okee, nu volgt een hele rits aan alias namen, van hoe deze steen ook wordt genoemt: candle quartz, kaarskwarts, pineapple kwarts, Lithium celestial punten, Merlijnkwarts, krokodillen kwarts, Jacare quartz, skeletkwarts, cathedraal kwarts 

Hij heeft zijn naam puur te danken aan zijn vorm. Het is namelijk net een druipende kaars. Persoonlijk vind ik dit een van de mooiste edelsteen punten die er te vinden zijn. Nier alleen om de oerkracht die iedere punt bezit maar die stoere buitenkant ....... , I LOVE IT!

Maar hoe je het ook wilt noemen, het gaat hier om een kwarts dat heel lang in de aarde heeft gezeten. Het is een kwartskristal met natuurlijke uiteinden over de vlakken en het lichaam van een gelaagd of geëtst kristal. (het druip effect). Dit wordt Elestial genoemt. Het is dus  een Elestial kwarts, afgeleid van Celestial (hemels). Meestal komt het voor in Rookkwarts of SmokeyAmethist maar soms ook in Bergkristal. En dan gaat het dus om deze puntjes.

Hoe helderder/witter de punt is, hoe minder het in aanraking is geweest met bv. ijzer, Lithium of Hematiet. En is het een Bergkristal Elestial.

Is de punt meer geel/bruin? heeft er meer ijzer bij gezeten is is het eigenlijk meer een Golden Healer Elestial.

Is de punt meer roze/ paars/ taupe of roodbruin? Dan betekend het dat er Lithium insluitsels bij zijn gegroeit en is het eigenlijk een Litiumkwarts Elestial.

Sorteer op
© 2014 - 2024 By-Sas | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel