Info/Blog: klankschalen

Wat zijn klankschalen?

Klankschalen, ook wel singing bowls genoemd, zijn ronde kommen en kunnen van zowel van kristal of een metaal soort zijn, die meestal uit de Tibetaans Boeddhistische  gebieden in Azië komen.

info/blog klankschalen en hun werking op trauma, verdriet en chakra's elfcare ritueel

Er zijn heel veel verschillende soorten klankschalen, grote, kleine of dikke; ieder met hun eigen geluid en effect.

Er is zelfs een verhaal dat klankschalen gemaakt zouden zijn van de zeven metalen (goud, zilver, koper, kwik, lood, ijzer en tin). Deze zeven zouden dan staan voor de zeven planeten in ons zonnestelsel.

 

Hoe werkt de kracht van Sound Healing en hun trillingen.

Zodra je de klankschaal aanslaat/strijkt met een klopper, geven ze diepgaande trillingen af op verschillende frequenties. 

De trilling is krachtig en dringt helemaal door in je lichaam en geest. Dat werkt op een helende manier. Klank wordt al duizenden jaren als helende kracht gebruikt.

Zoals je misschien wel weet, bestaat je lichaam voor 70 procent uit vocht en de trillingen kunnen via de huid tot in dat vocht doordringen. Als het ware wordt alles dan intern zachtjes gemasseerd.

Om je daarvan een beter beeld te geven; de trillingen die door je lichaam gaan zijn vergelijkbaar met een rimpeling in het water, wanneer je een kiezelsteentje in een spiegelglad meer gooit. De kringen van het steentje gaan dan over het hele wateroppervlak. Zo is het ook met de trillingen van een klankschaal.

 

Elk lichaam heeft een eigen trilling en heeft een eigen frequentie. Als je ziek bent of een blokkade in je lichaam hebt, bijvoorbeeld door stress, is jouw frequentie verstoord.

Los je dat op met een klankschaal, dan zal jouw lichaam eerst mee gaan trillen met de trilling van de klankschaal. Daarna gaan jouw lichaam en de klankschaal op gelijk niveau trillen, waardoor je weer in je eigen "juiste" frequentie komt.

 

Klankschaal healing/massage

Bij massages kunnen we klankschalen dus ook goed inzetten. Door het toepassen van klankschalen kunnen je klachten verminderd worden. Een klankschaal kan je onder andere voor de volgende dingen gebruiken; stress verminderen of het verbeteren van concentratie of nachtrust. Maar ook gebeurtenissen uit het verleden (ook vorige levens), trauma en emoties die daarbij komen kijken, kan je met de juiste trilling aanpakken.

Iedere chakra kent zijn eigen frequentie. 

De toonladder “C D E F G A B” is verbonden met onze zeven chakra’s.
C: 1e chakra - Basis chakra
D: 2e chakra - Sacraal chakra
E: 3e chakra - Solar Plexus Chakra
F: 4e chakra - Hart chakra
G: 5e chakra - Keel chakra
A: 6e chakra - Derde-oog chakra
B: 7e chakra – Kruin chakra

Verschillende klankschalen geven dus verschillende trillingen en welke klankschaal je kiest is dus belangrijk. (Dat kan je het beste overlaten aan een professional, al voel je vaak zelf wel aan op welke chakra je vastloopt). Tijdens de massage plaatst de therapeut de schalen direct op je lichaam of om je heen, ter hoogte van je chakra’s.

Bij de klankschaal massage lig je vaak op een behandeltafel/bed/mat, op je rug of op je buik, in gemakkelijke kleding. Er kan een zachte deken over je heen worden gelegd om de ontspanning te verhogen.

 

Liever thuis ervaren? Op spotify, maar ook op facebook is ze te vinden- mijn persoonlijke favoriet die ik zelf ook veel gebruik (vooral op momenten als ik niet mijn eigen klankschalen wil gebruiken omdat ik dieper in mijn reis wil stappen):

Mei-Ian Maurits - Soul Code Transmissions

Met behulp van diverse kristallen klankschalen en haar aangename stem (ook de achtergrond geluiden is/doet zijzelf maken- op facebook, Youtube zijn filmpjes te zien hoe ze dit doet, erg leuk om te zien), neemt ze je mee in een bepaalde reis. Ik denk dat ze wel 100 verschillende meditaties en ontspanning reizen heeft.

 

Er kunnen heftige emoties loskomen tijdens zo’n reis. Laat deze alsjeblieft dan ook toe. Als je moet huilen, huil dan. Ook al komen de tranen van onderuit je tenen en loopt het snot uit je neus ; P

Als je moet lachen, laat het toe, gooi het eruit! Gevoelens kunnen ook pas later opkomen, heel lullig als je dus in supermark staat en je ineens moet huilen of misschien heel boos kan reageren omdat dat ene product niet op voorraad is….. 

Bij diep gewortelde gevoelens, trauma, angst, kan het zijn dat je meerdere sessies nodig hebt om op te ruimen. Als je echt uit bent op healing, dan adviseer ik je toch wel om een bepaalde reis/ sessie, minstens 3 keer te herhalen. Hierna voel je zelf aan, of je nog een reis nodig hebt. 

 

Na iedere meditatie/reis, raad ik je aan om na afloop even rustig te blijven zitten. Fijn is om een thee te drinken van kruiden/bloemen die bij de reis passen. Bijvoorbeeld bij een hart chakra healing past heel goed Hibiscus, rozenknopjes en Kaapse kamille.

Voor meer zelfvertrouwen of levensvreugde in 3e chakra:Calendula, lavendel, kamille, rozenblaadjes, citroenmelisse. 1e chakra om te gronden en daadkracht: Gember, kaneel, rooibos

Zie info/blog/info bloemen en kruiden van by-sas wat bloemen en kruiden voor jou kan doen.

 

Super fijn is om, op de dag van je reis, ook een (voeten)bad ritueel te doen. Basis : Epsom of Himalaya zout en dan olie en bloemen die passen bij jouw intentie/reis. Brandt hiernaast dan ook een wierook of Etherische olie die hierbij matcht. Want ook geur doet healen.

Succes met je reis en LOVE yourself!

liefs Sas

© 2014 - 2024 By-Sas | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel